Dört bir yanda kitlesel ve coşkulu Newroz kutlamaları

Kürdistan’dan batı illerine dek dört bir yanda kitlesel ve coşkulu Newroz kutlamaları yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 21 Mart 2019
  • 17:23

Bugün pek çok ilde Newroz kutlamaları yapıldı. Kutlamaların temel şiarı tecrite karşı süren açlık grevleri de esas alınarak “Mutlaka kazanacağız, tecriti kıracağız” oldu.

Diyarbakır

Diyarbakır’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından organize edilen Newroz kutlamasına  yüz binlerce kişi katıldı.

Alanı dolduran kitle Abdullah Öcalan üzerindeki tecrite son vermek için 134 gündür açlık grevi eyleminde olan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’i ve cezaevlerinde devam eden açlık grevi eylemlerini, “Leyla Güven onurumuzdur”, “Bijî berxwedana zindana” ve “Zülküf Gezen ölümsüzdür” sloganlarıyla selamladı.

Saygı duruşu ardından Newroz Tertip Komitesi Başkanı Garip Kandemir, “Amed Newroz’dur” diyerek halkı selamladı. Kandemir, “Bu yürüyüş özgürlük yürüyüşüdür. Binlerce selam olsun bu meydana. Tarihi günlerden geçiyoruz. Bir yandan seçim diğer yandan Ortadoğu'da yaşanan siyasi krizler. Bir an önce bu tehlikeli durumdan çıkılmalıdır” dedi.

HDP’nin tutuklu bulunan önceki belediye eşbaşkanları ve milletvekilleri, DBP’li tutuklu belediye eşbaşkanları ve cezaevlerinde açlık grevi eyleminde olanların isimleri okundu. Okunan isimler tek tek alkışlandı.

Kutlamada konuşan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılması için içeride ve dışarıda devam açlık grevlerine değinerek, Kürt halkına yönelik saldırıları dile getirdi. Öztürk, Kürt halkının birliğini sağlaması gerektiğini söyledi.

HDP’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye eşbaşkan adayları da sahneden kitleyi selamladı.

Açlık grevindeki HDP milletvekilleri Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç’ın selamlamalarının ardından, Leyla Güven’in mitinge gönderdiği mesaj okundu. Güven’in mesajında şu ifadeler yer aldı:

“Kahraman halkımız; zafer çok yakındır. Bahar geldi artık. 2019 yılında tecridi kıracağız ve halkımızı özgürleştireceğiz. Bütün dünya halkları iyi bilmelidir ki; tecrit içinde bir yaşamı asla kabul etmeyeceğiz. 2019 yılı direnişimiz ile Kürt ve Kürdistan halkının direniş yılı olacaktır. Bu direniş ruhu ve inancıyla hepinizi selamlıyorum. Newroz bayramınızı yürekten kutluyorum. Newroz pîroz be. Mutlaka kazanacağız.”

Alandaki Newroz ateşi ise Abdullah Öcalan üzerindeki tecrite karşı Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Hapishanesi’nde feda eylemi yapan Zülküf Gezen’in ailesi tarafından sloganlar eşliğinde yakıldı. Ateş yakılırken yüz binler, “Leyla Güven onurumuzdur”, “Bijî berxwedana zindana” ve “Zülküf Gezen ölümsüzdür” sloganları attı.

HDP’nin yerel seçimler kapsamında ittifak sağladığı Kürt partilerinin temsilcileri  tek tek sahneye çıkarak kısa konuşmalar yaptı. Ardından Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) adına konuşmalar yapıldı.

Ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan konuşma yaptı. Kitleyi selamlamasının ardından Newroz’un direniş günü olduğunu vurgulayan Buldan, 6 yıl önceki “çözüm süreci”ni hatırlatarak “Çözümü bitiren, çözüm sürecini yargılayan zihniyet bu meydana iyi baksın. 5 yıldır tecrit uygulayanlar bu meydana iyi baksın. O gün mektubu yok saymasalardı, tecridi başlatmasalardı, Dolmabahçe Mutabakatı'nı görmezden gelmeselerdi, barışın, demokrasinin, özgürlüklerinin kapısı açılmış olacaktı. Bu süreci bitirmeselerdi, bu meydanda Selahattin Demirtaş, Leyla Güven, Sebahat Tuncel, Gültan Kışanak olacaktı. Ancak 80 milyonun hayali olan barışı kendi koltuklarına feda ettiler. Bu irade diz çökmez, boyun eğmez, barıştan asla taviz vermez” dedi.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin de konuşan Buldan, “Bu seçimlere hakkın, emeğin, kadınların, Kürtlerin ittifakı ile giriyoruz. Bu ittifakın tarihsel bir önemi var. Bugün 4 milyondan tarihimize, kültürümüze, varlığımıza kimliğimize saldıranlara karşı oluşturduğumuz güç birliği var. Bu Kürtlerin, hakların, emeğin, kadınların ittifakıdır. Kürdü yok sayanlara, inkar edenlere, iradesini gasp edenlere karşı bir ittifaktır. Binlerce yıllık öz topraklarımızdan bizi kovanlara karşı kurduğumuz ittifaktır. Buradan bir kez daha haykırıyoruz; bu topraklarda bizim, bu ülkede bizim. Bu topraklara başka diyarlardan gelmedik, kimsenin buyruğu ile gitmeyeceğiz. Bizlerden rahatsız olan varsa buyursun gitsin, kapı açık, yol açık” dedi.

Mitingde konuşan HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu da “Şimdi Newroz'un kalbi Leyla Güvenin evinde ve zindanlarda atıyor. Nasır Yağızlarda atıyor. Newroz hakikattir. Newroz zülme karşıdır. Newrozun kalbi ve ruhu İmralı'da Sayın Abdullah Öcalan'ın yanında atıyor. Sayın Abdullah Öcalan'ın barış ve özgürlük arayışı devam ediyor. Mutlaka bu meydanlar Öcalan'ın sesiyle yankılanacaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Newroz ateşinin sıcaklığıyla ve coşkusuyla seçimlere gidiyoruz. Mutlaka bizler kazanacağız. Newroz mutlaka kazanacak ve tecrit kırılacaktır” dedi.

Newroz kutlaması, Koma Pel’in konserinin ardından sona ererken, kitle dağılırken 30 kişinin polis tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

Manisa

Manisa'da Newroz, Yunus Emre ilçesine bağlı Cumhuriyet mahallesi Su deposu yanındaki boş meydanda kutlandı. Manisa’nın her ilçesinden kadın ve çocuklar Newroz alanına yöresel kıyafetleriyle girdi. Binlerce kişi polislerin kurduğu arama kapılarından geçerek alandaki yerini aldı. Kutlamanın yapıldığı alan HDP bayraklarıyla süslenirken, sahnede Kürtçe ve Türkçe “Newroz kutlu olsun” pankartı asıldı.

Manisa’daki kutlamada ilk olarak konuşma yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Manisa ilçe belediye eşbaşkan adayları Naci Sönmez ve Hatice Aslan, tüm halkların Newroz bayramını kutlayarak, barış, kardeşlik ve özgürlük dileklerinde bulundu.

Sönmez ve Aslan’ın ardından HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Newroz bayramını kutladıklarını ifade ederek şöyle devam etti:

“Açlık grevinin 134’üncü gününde olan Leyla Güven ve milletvekillerine Türkiye ve Kürdistan cezaevlerinde bedenlerini açlığa yatıran tüm yoldaşlara selam olsun. Biz kimse ölmesin istiyoruz. Cezaevlerinde tabutların çıkmasını istemiyoruz. Onun özgür ve eşit Türkiye talebi mücadelemizde yaşayacak.”

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca ise, Newroz’un bahar olduğunu, zulme karşı başkaldırı olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Newroz ateşi yakılıp, Koma Hivron şarkıları ile kutlama son buldu.

Aydın

HDP Aydın İl Örgütü Merkez Efeler ilçesinde Newroz mitingi düzenledi. Kadınların rengarenk kıyafetleriyle katıldığı miting için binlerce kişi alana geldi. HDP Muş Milletvekili Mensur Işık, HDP MYK ve PM üyeleri, il eşbaşkanları ve yöneticiler katıldı. Kitleye seslenen Işık, özgür, demokratik bir ülke için mücadelenin önemine dikkat çekti. Serhat’ın, Botan’ın selamlarını getirdiğini söyleyen Işık, Diyarbakır’da Leyla Güven şahsında çelik gibi bir iradenin direndiğini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Mensur Işık ve partililer alandaki ateşi birlikte yaktı. Etkinlik halay ve müziklerle sürdü.

Urfa

Urfa’da Newroz 11 Nisan Stadyumu önünde bulunan boş alana toplanan binlerce kişi tarafından kutlandı. Saat 10.00 olarak belirlenen kutlama saati, Newroz alanının halka açılmaması nedeniyle bir saat geç başladı. Kürtçe asılan "Newroz pîroz be" pankartının da aralarında olduğu Kürtçe tüm pankartlar polis tarafından “yasak” olduğu gerekçesiyle söküldü.

Alanda sadece Türkçe “Newroz barış ve özgürlüktür” ve Kürtçe, Türkçe ve Kirmanckî “Mutlaka kazanacağız” pankartı kaldı. Alana girmek isteyenlerin büyük bir bölümü, Genel Bilgi Taraması’na (GBT) tabi tutuldu. Kimliği olmayan, 15 yaşından küçük olan ve yanında bir yakını olmayanlar alana alınmazken, parfüm, çakmak ve sarı kırmızı flamalar da yasak denilerek alana alınmadı. Çocukların alana alınmayışını eleştiren gençler, polisler tarafından darp edildi.

Urfa’da engellemeler bunlarla sınırlı kalmadı. Newroz’da sahne alacak olan Hozan Serwan önceki gece HDP’nin seçim bürosu açılışında gözaltına alınmıştı. Serwan polisteki işlemleri devam ederken, yine Newroz’da sahne alacak olan yerel sanatçı Elif Rojda da GBT uygulaması sırasında gözaltına alındı. Bir diğer sanatçı Xelim Omeri ise Kürt kıyafetlerini değiştirerek alana girebildi.

Rengarenk kıyafetleri ile alana gelen kadınlar, halaya durarak kutlamayı başlattı. Newroz Tertip Komitesi Arapça, Kürtçe, Türkçe ve Kirmanckî halkı selamladıktan sonra, HDP’nin İl eşbaşkanları Adile Öncel ve İsmail Karadağlı halkı selamladı. Daha sonra alanda Newroz ateşi büyük bir coşku ile yakıldı.

Kutlamada konuşan HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, Newroz öncesi kentteki baskılara ve bugün yaşanan engellemelere değinerek, “Yaptıklarını görüyorsunuz. Amaçları halkın iradesini kırmak. Biz bu şehirde olduğumuz sürece, 10 insan kalsak dahi, bu Newroz’u kutlayacağız. Bu onlara dert olsun. Bizi burada yok etmek isteyenler var. 6 milyon insanın iradesinin karşında iktidarın gücünü arkalarına almışlar. Kürt halkını yok edeceklerini sanıyorlar” dedi.

Ömer Öcalan, Abdullah Öcalan’ın yeğeni oluşundan yola çıkarak “Ailesiyiz açın İmralı kapılarını” ifadeleriyle tecrite karşı süren açlık grevine değindi.

Newroz kutlaması Kürt sanatçı Xelim Ömeri’nin ezgileri ve çekilen halaylar ile son buldu.

Mardin

Mardin’in Nusaybin ve Midyat ilçelerinde coşkulu kutlamalara sahne olan Newroz’a on binlerce kişi katıldı. Halkların akın ettiği Newroz alanlarında, tecrite karşı süren açlık grevleri ve 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin mesajlar verildi.

Nusaybin’de sokağa çıkma yasaklarının en yoğun yaşandığı mahalleler arasında bulunan Cegerxwin Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlama için sabah saatlerinden itibaren alana akan halk renkli görüntüler oluşturdu. Kadınlar yöresel kıyafetlerinin yanı sıra sarı, kırmızı, yeşil şallarla alana giriş yaptı. Yeni doğum yapan kadınların bebekleriyle kutlamalara katılması dikkat çekti. Mardin Milletvekili Pero Dündar ve Barış Anneleri Meclisi üyelerinin katılımıyla Newroz ateşi yakıldı.

HDP Nusaybin Belediye Eşbaşkan Adayları Semire Nergiz ve Ferhat Kut, kitlenin Newroz’unu kutlarken, “31 Mart’ta sandıkları oylarımızla patlatacağız” dedi. Mithat Sincar'ın mesajı okunduktan sonra Mardin HDP Milletvekili Pero Dündar konuştu.

Dündar’ın ardından konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk, Newroz’un Kürt halkının direniş tarihi olduğunu vurguladı. Newroz meydanında zulme karşı yakılan ateşin halen meydanlarda olduğunu vurgulayan Türk “Kawalar da bugün burada. Kawalar Newroz ateşiyle zulme karşı mücadele etmeyi sürdürüyor” dedi.

Türk’ün konuşmasının ardından yerel sanatçıların şarkılarıyla kitle kutlamalarını sürdürdü.

Midyat’ta ise, binlerce kişi Midyat Otogarı’ndaki kutlama alanında bir araya geldi. Kutlamaya, Arap, Kürt, Türk, Süryani ve Mihallemi halkı kendi renkleriyle katıldı.

HDP Midyat Belediyesi Eşbaşkan Adayları Osman Demirci ve Havva Balcı, kitleyi selamlayarak, Newroz ruhuyla sandıklara gitmelerini istedi. Ardından Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adayı Figen Altındağ’ın konuşmasıyla program devam etti.

Ardından söz alan Mardin HDP Milletvekili Tuma Çelik, kitleyi Türkçe, Süryanice, Arapça ve Kürtçe selamladı. Çelik konuşmasının devamında 31 Mart'ta kazanacakları vurgusunu yaptı.

Konuşmaların ardından çekilen halaylar eşliğinde kutlama sona erdi.

Şırnak

Şırnak, Cizre Newroz’u Konak mahallesi Newroz alanında kutlandı. “Bijî berxwedana zindana!” sloganlarıyla başlayan kutlamada sokağa çıkma yasaklarında yaşamını yitiren Mehmet Tunç ve Asya Yüksel şahıslarında saygı duruşu yapıldı.

Önceki dönem Şırnak milletvekilleri olan Faysal Sarıyıldız ve Ferhat Encü’nün mesajları okunduktan sonra söz alan HDP Cizre İlçe Eşbaşkanı Güler Tunç, “Tüm Cizîra Botan’ın Newroz’u kutlu olsun. Bugün Mehmet Tunç’ların ruhuyla Newroz’unuzu kutluyoruz” dedi.

Ardından sahneye çıkan HDP Cizre Belediye eşbaşkan adayları Berivan Kutlu ve Mehmet Zırığ halkı selamladı.

Son olarak söz alan HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir açlık grevi eylemlerine dikkat çekerek “Buradan İmralı’ya, cezaevlerine selam gönderiyoruz. Bugün hepimiz Leyla Güven olarak buradayız. Bugün arkadaşlarımız direniş grevindeler. Türkiye’de ve Kürdistan’da büyük bir tecrit uygulanıyor ve buna karşı bugün binler bedeniyle direniyor. Bu Newroz bugün Zülküf Gezen Newroz’u oldu. Zülküf Gezen’in ailesini ve tüm açlık grevindeki aileleri selamlıyoruz ve onlara söz veriyoruz. Topraklarımızdaki bu faşizmi dağıtacağız. Bu da direnişle olacak ve biz de topraklarımızdaki bu baskı ve zulmü göndermek için direneceğiz. Bu Newroz faşizmin geriletilmesi ve tecritin kırılmasına vesile olacaktır. Biz kültürümüze, irademize, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkacağız” dedi.

Hozan Hediye ve Şiyar Bervari’nin seslendirdiği ezgilerle Newroz kutlaması sona erdi.

Silopi ve Şırnak Merkez ilçelerinde Newroz kutlamalarında tecrite karşı süren açlık grevi eylemleri ve feda eylemi yapan Zülküf Gezen öne çıkarıldı.

Antep

Antep’te Hakların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Emek Partisi (EMEP) ve Kürdistan Komünist Partisi’nin (KKK) Newroz kutlamaları Tur Otobüsleri Parkı’nda yapıldı.

Antepliler, 3 polis kontrol noktasından geçerek alana girerken, alan havadan dronelarla, yerde ise zırhlı araçlarla polisler tarafından abluka altına alındı. Ablukaya rağmen alana akan kadınlar, gençler ve çocuklar Newroz alanında yöresel kıyafetleriyle geldi. Halaya duran kitle sık sık, “Leyla Güven onurumuzdur!” , “Jin jiyan azadi!” sloganları attı.

Newroz’a mesaj gönderen Antep H Tipi Kapalı Hapishanesi’nde bulunan tutuklular, Öcalan’a uygulanan tecrite karşı açlık grevine girdiklerini belirterek, toplumu da tecrite karşı ses çıkarmaya çağırdı.

Ardından kutlamayı örgütleyen siyasetlerin temsilcileri birer konuşma yaptılar. Konuşmalarda Leyla Güven’le başlayan tecride karşı açlık grevlerine ve tecride karşı feda eylemi yapan Zülküf Gezen’e dikkat çekildi.

Konuşmalardan sonra sahne alan Siya Şevê grubunun ezgileriyle halaya durdu. Dinletinin ardından kutlama sona erdi.

Van

Van’da Newroz alanında HDP il ve ilçe belediye eşbaşkan adaylarının selamladığı kitleye seslenen Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan’ın konuşmasının ardından söz alan HDP Van Büyükşehri Belediye Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı da, halkın Newroz’unu kutladı.

Van’da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli “Newroz zulme karşı halkın isyanıdır. Yoksulların, emekçilerin direnişidir. Newroz kötüye karşı iyinin direnişidir. İşte onun için Newroz alanlarındayız. Barış, demokrasi kazansın buradayız” dedi.

Temelli, halkı selamladıktan sonra sanatçı Kadir Çat sahne aldı. Çat’ın dile getirdiği direniş ezgileri eşliğinde Newroz coşkusu sürdü.

Ağrı

Ağrı stadyumunun arkasında bulunun boş alanda kutlanan Newroz’a on binlerce kişi katıldı. Sabah saatlerinde kadınlar rengarenk kıyafetleri ile alana gelirken, alanın etrafını kapatan polis ise birçok noktada arama yaptı.

HDP Ağrı Belediye eşbaşkan adayları Yeliz Karaaslan, Abdurrahman Doğar, HDP MYK Üyesi Salih Taşdemir ve Kars Belediyesi Eşbaşkan adayı Ayhan Bilgen katıldı. Alana gelen siyasetçiler ardından halkla birlikte Newroz ateşini yaktı.

Dirayet Taşdemir ve Ayhan Bilgen'in konuşmalarının ardından Konuşmaların ardından sahneye Serhat Çarnewa çıkarak müziği ile alanı coşturdu.

Kutlamaların bitiminde ise sanatçı Serhat Çarnewa ile cezaevlerinde çocukları açlık grevinde bulunan iki kadının da aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Bingöl

Bingöl’de Newroz kutlaması, Saray Mahallesi’ndeki Sağlık Caddesi’nde binlerce kişinin katılımıyla başlarken, kutlamaya katılmak için kentte gelen sanatçılar engellendi. Diyarbakır’dan Newroz kutlaması için Bingöl’e gelen sanatçı Mizgin Tahir ve ekibi, Genç ilçesinde jandarma kontrol noktasında durdurularak kimlik kontrolünden geçirildi. Tahir’in ekibindeki müzisyen Bîlind Şakir, Suriye uyruklu olduğu için kendisine 707 lira ceza kesilirken, ekibi getiren araca ise bin 450 lira para cezası kesildi.

Sanatçıları taşıyan araç ve Bîlind Şakir’in Bingöl’e girişine izin verilmeyerek Diyarbakır’a geri gönderildi. Sanatçı Mizgin Tahir ise Newroz Tertip Komitesince Genç’ten başka bir araçla Bingöl’e getirildi.

Batman

Batman’da Newroz kutlaması Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi’nin (TJA) örgütlemesiyle Newroz alanında yapıldı.

Kutlamada, HDP Batman milletvekilleri Mehmet Rüştü Tiryaki, Ayşe Acar Başaran ve Necdet İpekyüz konuşma yaptı. Sanatçı Özlem Gerçek, Koma Sor Jiyan’ın yanı sıra yerel müzik grupları sahne aldı.

Kutlama sonrasında 20 genç gözaltına alındı.

Adana

HDP Adana İl Örgütü, Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu’nda Newroz’u kutladı. Kutlama başlarken Barış Anneleri ve HDP Milletvekili Kemal Peköz alkış ve zılgıtlar eşliğinde Newroz ateşini yaktı. HDK Adana İl Meclisi Sözcüsü Uğur Bayrak, mutlak tecritin kaldırılmasını isteyerek, 31 Mart’ta AKP-MHP ittifakını gerileteceklerini kaydetti. HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz de, Leyla Güven ve tutukluların Öcalan üzerindeki tecritin kaldırılması, yasaların uygulanması için açlık grevinde olduğunu hatırlatarak talebin karşılanmasını istedi.

Son olarak HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları konuştu. Konuşmalar ardından kitle Koma Gulê Xerzan ve Koma Şitlên Azadî gruplarının seslendirdiği ezgiler eşliğinde halay çekti.

Mersin

Mersin’deki Newroz kutlamaları Akdeniz ilçesinde bulunan Tırmıl Miting Alanı’nda yapıldı. Kutlamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin milletvekilleri Fatma Kurtulan, Rıdvan Turan, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Cavit Uğur, Birleşik Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun ve sanatçılar Cevdet Bağca, Şerzat, Jinawaz gibi birçok müzik grubu katıldı.

Antalya

HDP Antalya İl Örgütü Kepez Arena Turgut Özal Spor Salonunun önünde bir araya gelerek, Newroz’u kutladı. Halk polis noktasında üst aramasından geçirildikten sonra alana girebildi. 7’den 70’e binlerin katıldığı etkinlikte saygı duruşu ve Newroz ateşinin yakılmasıyla kutlamalar başladı. HDP Antalya İl Eşbaşkanları Remziye Zengin ve Muhsin Taşar, AKP’yi tecriti kaldırmaya davet etti. Son olarak konuşan HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü ise tecritin kaldırılmasını isteyerek halkın Newroz’unu kutladı.

Kutlama halaylarla son buldu.

Antakya

HDP Antakya İl Örgütü öncülüğünde İskenderun’un Yıldırımtepe mahallesinde bulunan boş alanda bir araya gelen halk Newroz’unu kutladı. Saygı duruşuyla başlayan kutlamalarda Newroz ateşi yakıldı. HDP Hatay İl eşbaşkanları Kerem Nalbant ve Sultan Başaran Güven, tutukluların direnişine dikkat çekerek, tecritin kaldırılmasını istedi. Etkinlikte konuşan HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Cumhur İttifakı’na geri adım attırıp, gerileteceklerini söyledi. Güven ve tutukluların direnişine değinen Hatimoğullları, AKP'yi; mutlak tecridin kaldırmaya çağırdı. Hatimoğulları, “Mutlaka kazanacağız” dedi. Konuşmaların ardından Newroz halaylarla kutlandı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı