Doğa Koleji velileri: 65 bin öğrenci, 10 binden fazla çalışan mağdur

Doğa Koleji’nde okuyan öğrenci velileri, okul yönetiminin çağrılarına kulak tıkadığını belirterek, “Okulun sahibinden ve Milli Eğitim Bakanlığımızdan net bir açıklama beklemekteyiz" dediler.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 05 Aralık 2019
  • 15:57

Doğa Koleji’nde okuyan öğrenci velileri, aylardır maaşlarını alamayan öğretmenlere destek amacıyla Doğa Koleji’nin Ataşehir’deki genel merkez binasının önünde açıklama yaptı.

bianet’te yer alan habere göre, tüm veliler adına ortak basın açıklamasını yapan Nurcan Tanır, Doğa Koleji Okullarındaki ekonomik sıkıntılar ve kurumun satışı ile ilgili aylardır süren belirsizlik, ne yazık ki devam ediyor” dedi.

Okul yönetiminin öğretmenlerin ve velilerine  sesine kulaklarını tıkadığını belirten Tanır şöyle devam etti:

“Özel Okullar, Milli Eğitim Bakanlığımızca yürütülen yönetmelik ve bu yönetmelik hükümlerince yönetilmek zorundadır, dolayısıyla Kurumun içinde bulunduğu ve aylar süren finansal sıkıntılar sebebi ile eğitim öğretimde yaşanan aksaklıkları gidermek için, Milli Eğitim Bakanlığımızın gerekli tedbirleri almasını beklemekteyiz. 

"Üniversite sınavına hazırlanan yüzlerce çocuğumuz var"

“Veliler olarak kurum yönetimi ile görüşmekteyiz ancak, ucu açık belirsiz açıklamalarla veli, öğretmen ve çalışanların maalesef ki artık oyalandığını düşünüyoruz. Doğa Okulları’nda, bu yıl üniversite sınavına hazırlanmakta olan yüzlerce çocuğumuz var, bu süreçten olumsuz etkilenmeleri kaçınılmazdır, akademik yönden çocuklarımızın hedeflerine ulaşamamaları, Okul sahibi ve okul yönetimini vicdanen rahatsız etmeyecek midir? 

“Öğretmenlerimiz, mesleklerine duydukları saygı ve öğrencilerini mağdur etmemek adına, büyük bir özveriyle bugüne kadar yaşadıkları sıkıntılara katlanmışlardır. Ancak, artık ne biz velilerin, ne de öğretmenlerimizin dayanacak gücü kalmamıştır. 

"MEB’den açıklama bekliyoruz"

“Okulun sahibinden, Okul Yönetim kurulundan ve Milli Eğitim Bakanlığımızdan net bir açıklama beklemekteyiz. Aylardır satılacağından bahsedilen okulun satışı, neden yapılamıyor? Satış işleminin gerçekleşmemesi durumunda, Okul yönetimi, 65 bin öğrenci ve 10 binden fazla çalışanın mağdur olmaması için hangi tedbirleri almıştır? 

“Milli Eğitim Bakanlığı, bunca mağduriyet yaşanmaya devam ederken, almayı düşündüğü herhangi bir tedbir var mıdır? Sesimizin duyulması ve bu ülkenin umudu binlerce gencin aileleriyle beraber mağdur olmaması için, ilgili tüm kurum ve kuruluşun bir an önce harekete geçmesini bekliyoruz.”