Dikmece’de süren direnişle dayanışma eylemleri

Dikmece’de 13 gündür süren direnişle dayanışma eylemleri düzenlendi. İstanbul, Mersin, Adana ve İzmir’de yapılan eylemlerde "Sermaye elini Dikmece'den çek" denildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 10 Ağustos 2023
  • 22:00

Antakya Dikmece’de gasp edilmeye çalışılan zeytinlikler için direniş 13. Gününü geride bıraktı. Direnişin 13. gününde İstanbul, Adana, Mersin ve İzmir’de dayanışma eylemleri yapıldı.

İstanbul’da Kadıköy'deki Süreyya Operası önünde yapılan eylemde "Sermaye Dikmece'den elini çek" denildi. İstanbul’da yapılan eyleme şu kurumlar katıldı:

EHP, Devrimci Hareket, Proleter Devrimci Duruş, HDP, TÖP, Kuzey Ormanları Savunması, Halkevi, Validebağ Savunması, Gazhane Çevre Gönüllüleri, Yeryüzü Ekoloji Kolektifi, Mor Dayanışma, Doğanın Çocukları Kadıköy'deki Süreyya Operası önünde eylem yaptı. 

Mersin’de Özgecan Aslan Meydanında yapılan açıklamada"Sermaye elini Dikmece'den çek" pankartı ve "Hatay'ın suyu yok", "Dikmece halkındır" dövizleri taşıdı.

Adana’da Atatürk Parkı'nda yapılan eylemde basın metnini Serkan Nar okudu. Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Diren Dikmece, Adana seninle" diyen Nar, istimlak edilmek istenen binlerce dönüm alanın Hatay halkının önceki kuşaklardan devraldığı endemik ve çok özel zeytin ağaçlarıyla dolu olduğuna işaret etti. Nar, "Dikmece halkı. jandarma saldırısı, provokatif söylemler, hedef göstermelere rağmen sürekli direnen ve yaşam alanlarına, ağacına, zeytinine sahip çıkan Dikmece halkının yanında olduğumuzu göstermek için bir araya geldik. İklim krizinin dehşet verici günlerini yaşadığımız bugünlere, sermaye saldırılarının en azgın saldırıları eşlik ediyor. Halk ise tıpkı Akbelen’de ve Cudi’de, Dikmece’de olduğu gibi bu saldırılara direniyor. Bu mücadele sermaye ile halk, yaşam ile yok oluş arasındadır. Dikmece halkının haklı mücadelesinin yanındayız. Diren Dikmece Adana seninle. Yaşasın ekoloji mücadelemiz"

İzmir'de Toplumsal Özgürlük Partisi'nin çağrısıyla bir araya gelen siyasi parti ve kurumlar da, Dikmece'de zeytinliklere konut inşaatı yapılmak istenmesine tepki gösterdi. Kurumlar adına basın metnini okuyan TÖP üyesi Melekcan Bakşi, iklim krizinin canlı yaşamını tehdit ettiği bir dönemde siyasi iktidarın eliyle yıllara yayılan yağmacı politikaların devam ettiğini kaydetti.