‘Demokrasi Buluşması’ İzmir’de gerçekleştirildi

Halkların Demokratik Partisi, İzmir'de “Demokrasi Buluşması”nı Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 28 Temmuz 2020
  • 09:07

Halkların Demokratik Partisi (HDP), İzmir'de “Demokrasi Buluşması”nı Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleştirdi.

HDP’nin, “Demokratik Mücadele Programı”nın final buluşmasında gerçekleştirilen “Demokrasi Kürsüsü” ile son buldu. Etkinliğe HDP milletvekilleri ve üyeleri, siyasi partiler, Emek ve Demokrasi Güçleri, kadın örgütleri, Alevi dernekleri, Barış Anneleri ve çevre örgütlerinin de olduğu 22 kurum katıldı.

“Demokrasi Buluşması”nın serbest kürsüsünde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar konuşmalarında şunları ifade etti:

“Bu yürüyüşte halklarla, her kesimden insanlarla seslerimizi buluşturduk. Bu ikinci aşaması, ‘Demokrasi Buluşması’ dedik. İlk aşamada itirazları yükselttik, sesleri buluşturduk. Bu itirazların olmayacağı düzeni kurmaya çalışıyoruz. Demokrasi buluşmalarının ana hedefi bu. Hep birlikte barışı, demokrasiyi özgürlüğü inşa edecek gücü yaratmak.”

“Hep birlikte geleceğimizi kuracağız” ifadelerini kullanan Sancar, Demokrasi kampanyası süreçleri boyunca bütün illerde her kesimle görüştüklerini ifade etti.

Konuşmada, Barış annelerinden demokratik kurumlara, siyasi partilere, sendikalara, meslek örgütlerine, kadın örgütlerine ve birçok kesimle yan yana gelerek fikir yürüttükleri belirtildi.

 “Toplumsal barışın yolu halkların eşitliğinin sağlandığı bir barıştan geçer. Kürt sorununda demokratik çözümü birlikte sağlayabiliriz. Halklara baskıyı, emekçilere yoksulluğu, gençlere geleceksizliği, kadınlara şiddeti dayatıyorlar. Cumhuriyet ancak demokrasi ile korunabilir. Demokrasi için mücadele etmiyorsanız, Cumhuriyeti koruyamazsınız. Cumhuriyeti tek başına savunmak yetmez, demokrasi için mücadele etmeliyiz.

Demokrasi Buluşmaları’nın tüm muhalif kesimlerinin ortak etkinliği olduğunu belirten Sancar son olarak, “Bu etkinliği HDP düzenledi doğrudur ama HDP’yi hiçbir zaman tek güç olarak görmedik. Geleneğimizi herkes biliyor. Onurlu bir mücadele sürdürme gücümüzü biliyorsunuz. HDP’siz olmaz, ama sadece HDP’li de olmaz. Bu nedenle ‘Demokrasi Buluşması’, bu ülkede demokrasi ve barış isteyen herkesin etkinliğidir” ifadelerini kullandı.

Serbest kürsüde açıklamaya katılan bütün siyasi parti temsilcileri söz aldı. Konuşmalarda genel olarak AKP gericiliği ve faşizmine karşı birlikte mücadele çağrısı yapıldı. Ayrıca barış anneleri, KHK ile ihraç edilen kamu emekçisi ve ilerici, devrimci kurumlar da söz aldı ve forum bitirildi.

Kızıl Bayrak / İzmir