Çocuklar için yapılan bağış kampanyasına engelleme girişimi

Covid-19’dan yaşamını yitiren Dr. Yavuz Kalaycı’nın “Kızlarım küçük, sahip çıkarsınız, değil mi?” sözlerinden yola çıkarak ‘kızları bize emanet’ diyen İTO’nun yaptığı bağış kampanyası engellenmeye çalışılıyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 18 Temmuz 2020
  • 20:41

Eyüp Nişanca Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli aile hekimi Dr. Yavuz Kalaycı 19 Nisan 2020 günü koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirmişti. Kalaycı’nın son mesajındaki “Kızlarım küçük, sahip çıkarsınız, değil mi?” sözleri üzerine İstanbul Tabip Odası (İTO) ‘kızları bize emanet’ demişti. Sonrasında da İTO, 22 Nisan tarihinde yaptığı açıklamayla “ailenin de izni alınarak, bağış kampanyası açmak için gerekli müracaatın yapılacağını” duyurmuştu.

Sözü edilen bağış kampanyası için İTO Kalaycı’nın eşinden yazılı muvafakat alarak ve diğer gerekli belgeleri de hazırlayarak 7 Mayıs’ta İstanbul Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu.

Valiliğin ‘olur’unu alan İTO kampanyayı başlattığını 16 Temmuz’da web sitesinden duyurdu. 

Kampanyayı engelleme girişimi

İTO yaptığı yazılı açıklamada kampanyayı engelleme girişimini şu ifadelerle anlatarak valiliğe sordu:

“Kampanyanın duyurulmasından bir gün sonra, 17 Temmuz 2020 günü ise hiç beklemediğimiz bir olay yaşandı. İstanbul Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’nden bir görevli arayarak ‘Dr. Yavuz Kalaycı’nın Çocukları Bizlere Emanet’ Bağış Kampanyasının İstanbul Valiliği tarafından durdurulduğunu sözlü olarak tarafımıza iletti.

Öncelikle İstanbul Valiliği tarafından tarafımıza yapılmış yazılı bir bildirim olmadığını, bağış kampanyamızın devam ettiğini, kampanyanın durdurulduğuna dair yazılı bir bildirim olması durumunda da gerekli hukuki süreci başlatacağımızı bildiriyoruz.

COVİD-19 nedeniyle sadece İstanbul’da on dört meslektaşımızı kaybettiğimiz, mesleki dayanışmanın fevkalade önemli olduğu bu dönemde bağış kampanyamıza daha ilk günden büyük ilgi göstererek destek olan bütün meslektaşlarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

İstanbul Valiliği’ne soruyoruz:

COVİD-19 nedeniyle yaşamını kaybeden bir hekimin geride kalan çocuklarıyla ilgili, gerekli bütün belgelerin hazırlanıp, başvurusu yapılıp, gerekli izin alınarak başlatılan ‘Dr. Yavuz Kalaycı’nın Çocukları Bizlere Emanet’ Bağış Kampanyasını niçin engellemeye çalışıyorsunuz?

Bütün hekimlerin ve vatandaşların vicdanlarında büyük tepkiye yol açmaya mahkûm bu engelleme girişiminden derhal vazgeçiniz.”