CAL müdürü protesto edildi

Cağaloğlu Anadolu Lisesi velileri ve mezunları, okul müdürü Cafer Koçyiğit’in görevden alınması için eylem düzenledi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 13 Aralık 2022
  • 21:14

Çocuk istismarında haberleri hedef alan Cağaloğlu Anadolu Müdürü protesto edildi.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G’nin, 6 yaşındayken tarikat müridi Kadir İstekli ile evlendirilmesi ve uzun yıllar istismara uğramasına ilişkin tepkiler sürüyor.

İstismarın ortaya çıkmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla istismar haberlerini hedef alan ve “iftira” olarak nitelendiren Cağaloğlu Anadolu Lisesi (CAL) Müdürü Cafer Koçyiğit, okul velileri ve mezunları tarafından protesto edildi.

Okul önünde yapılan eylemin ardından, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne “CAL’da liyakat ve huzur” yazan siyah çelenk bırakıldı.

Basın açıklamasını Veli Der Genel Başkanı Ömer Yılmaz okudu. Açıklamada şunlar denildi: 

“Cafer Koçyiğit bu istismar olayında çocuğun yanında değil halen yargı mercileri nezdinde şüpheli sıfatına sahip kişiler ve aile yanında yer almıştır.

Günlerdir kamuoyunu da meşgul eden ve her türlü kesimin tepkisini alan bu paylaşımlar ilk olmayıp, çocuklarımızın ‘eğitim ve can güvenliği’ konusundaki endişelerimizi daha da arttırmıştır.”

“Kamuoyunda büyük infial yaratan bu olayı destekleyen Cafer Koçyiğit’in paylaşımları sonrası özellikle yatılı kız velilerimiz büyük bir endişe içerisindedir” denilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Çocuklarımız üzerinde kurulmuş olan bu baskıcı yönetim anlayışını defalarca deneyimlemiş olan biz veliler için artık bu durum kabul edilemez bir hale gelmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve bizler için büyük bir umutla karşılanan bu soruşturmanın bir an önce sonuçlanarak okulumuzun bu gerilimli ve güvensiz ortamdan kurtulmasını diliyoruz. Eğitimi merkezine koyan, tek endişesi öğrencileri olan, dini değerler başta olmak üzere çeşitli kutsalları amaç ve araç edinmeyen, öğrencilerimize evrensel değerler katabilen bir yönetim bizim çocuklarımızın en önemli hakkıdır.

Yüz yılı aşan köklü tarihi ile ülkemizin ilk sivil lisesi olan Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde çocukları eğitim ve öğrenim gören veliler ve okulumuza sahip çıkmaya devam edecek olan biz mezunların tek isteği bu konunun ivedilikle sonuçlandırılması ve çocuklarımızın her konuda eğitim haklarının güvence altına alınmasıdır.”