Bursa'da "Zamlara ve yoksulluğa karşı eylem"

Bursa Kent Meydanı’nda "Zamlara ve yoksulluğa karşı eylem" gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 17 Aralık 2023
  • 21:00

Bursa Kent Meydanı'nda, Bursa Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla "Zamlara ve yoksulluğa karşı büyük Bursa buluşması" gerçekleşti. Eylemde ilk olarak Bursa Demokrasi Güçleri adına ortak basın açıklaması okundu.

Açıklamada, alım gücünün her geçen düştüğü, barınma, beslenme, ulaşım gibi en temel ihtiyaçlara bile ulaşmakta güçlük çekildiği belirtildi. Türkiye'nin gelir dağılımının en adaletsiz olduğu ülkeler arasında olduğunun vurgulandığı açıklamada şunlar söylendi:

“Bu süreçte yoksulluk; savaş ve göçle birlikte artan, tek adam yönetimine bağlı emperyalist savaş politikaları gölgesinde yanlış ya da yanlı ekonomik politikalar nedeniyle her geçen gün daha can yakıcı ve tamir edilmez sonuçlara neden olmaktadır. Türkiye ‘de küresel ve bölgesel savaş politikaları nedeniyle silahlanma için ayrılan bütçe ve savaştan kaçıp ülkemize göç eden insanların en temel ihtiyaçlarına ayrılan pay krizin bir başka nedenlerinden biridir. İşte bu yüzden, Filistin’de, Ortadoğu’da ve dünyanın her yerinde yoksulluğa ve savaşa karşı yaşamı savunuyoruz."

"Yoksulluğa da sefalete de teslim olmayacağız!” denilen açıklamada, bu ülkede tüm işçilerin insanca yaşamasını sağlayacak ücretleri alabilmesinin mümkün olduğu, çünkü bu ülkenin kaynaklarının 85 milyonun yaşaması için yeterli olduğu vurgulandı.

Açıklamanın devamında emekçilerin talepleri dillendirildi. "Gelirde, vergide ve ülkede adalet", "Parasız sağlık, parasız bilimsel eğitim", “Ulaşılabilir ücretsiz sağlık hakkı" ve "Barınma hakkı" dile getirildi. Aynı zamanda sermayenin karı için emeğimizin, doğamızın yağmalanmasına son verilmesi gerektiği söylendi. Ortak açıklamanın ardından CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve DEM İstanbul milletvekili Kezban Konukçu söz aldı. Konuşmaların ardından Mehmet Çınar'ın konseri, halaylar ve horonlarla eylem sona erdi.

Kızıl Bayrak / Bursa