Bursa Demokrasi Güçleri'nden eylem

Bursa Demokrasi Güçleri, bugün (5 Kasım) Kent Meydanı'nda gerçekleştirdiği eylemle "Adaletsizliğe, ihmale, gericiliğe, savaşa ve yoksulluğa hayır" dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 05 Kasım 2023
  • 22:00

Bursa Demokrasi Güçleri, bugün (5 Kasım) Kent Meydanı'nda gerçekleştirdiği eylemle "Adaletsizliğe, ihmale, gericiliğe, savaşa ve yoksulluğa hayır" dedi.

Yapılan basın açıklamasında yargıdan eğitime, işçi ve emekçilerin gün geçtikçe yoksullaşmasından savaş politikalarına kadar gündemler ele alındı. Basın açıklamasını okuyan Ahmet Keskin, son günlerde gazetecilerin hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmasına vurgu yaptı. Açıklamanın devamında şunları söyledi:

“AYM kararına rağmen tahliye edilmeyen TİP Hatay milletvekili Can Atalay ve CMK’de belirtilen en üst tutukluluk süresi dolmasına rağmen tahliye edilmeyen Gültan Kışanak nedeni belli olmadan, hukuki dayanaktan yoksun bir şekilde ceza evinde tutuluyor. Eski İstanbul Milletvekili Hüda KAYA ise kanuna aykırı toplantı veya gösteri yürüyüşlerine katılmak ve görevi yaptırmamak için direnme gibi anlamsız bir suçlamayla tutuklandı. Ülkenin cezaevleri burada sayamayacağımız sayıda hak savunucusuyla dolu iken kara para aklayanlar, uyuşturucu ticareti yapanlar, mafyacılık yapanlar ise işlerine rahat rahat devam etmekteler.”

Açıklamanın devamında Gazze ve Ortadoğu'daki gelişmeler, Zeren Ertaş cinayetinde var olan ihmaller zinciri ve ÇEDES projesinde olduğu gibi iktidarın gerici politikaları teşhir edildi. 17 Aralık'ta Kent Meydanı'nda gerçekleştirilecek “Yoksulluğa karşı büyük Bursa buluşmasına” çağrı ile son bulan açıklamada şunlar söylendi:

"Bizim, Bursa’lı emekçilerin gücünü kimse hafife almasın. Ne yaptığınızın, bizleri nasıl da yoksullaştırdığınızın farkındayız. Gerçek enflasyonun hangi noktaya ulaştığının  farkındayız. Emeğimizi sömürürken ve bizi günden güne yoksullaştırırken kimlere hizmet edildiğinin farkındayız. Bu dakikadan itibaren bu duruma sessiz kalmayacağız. Sokaklarda, mahallelerde, iş yerlerinde olacağız. Yoksulluğa, pahalılığa, baskıya, zulme karşı direneceğiz. 17 Aralık Pazar günü saat 15.00’da Kent Meydanı’nda düzenleyeceğimiz Yoksulluğa Karşı Büyük Bursa Buluşması’nda binlerce Bursa’lı bir araya gelip tüm dünyaya haykıracağız. “

Kızıl Bayrak / Bursa