Bursa'da zamlara karşı miting

Bursa Yıldırım'da zamlara karşı miting gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 28 Mart 2022
  • 09:26

Bursa Yıldırım’da "Yıldırım Halkı" imzalı pankart ile Siteler’den Mesken Meydanı’na yürüyüş yapıldı, yürüyüşün ardından bir miting düzenleyerek zamları protesto edildi.

 “Bu zamlarla yaşanmaz zamlar geri alınsın", "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Zam, zulüm, işkence işte AKP” sloganları atılan yürüyüş sonunda Mesken Meydanında kürsü kuruldu. 

Mitingde açıklamayı Nermin Kaya okudu ve şunları dedi:

“Zamların altında ezilen, tenceresini kaynatamayan, evini barkını ısıtamayan ve ödeyemediği faturalar yüzünden doğalgazı elektriği kesilen vatandaşlarımızın feryadını duyurmak için buradayız.”

Ardı ardına yapılan zamlarla, emekçilerin daha da yoksullaştığına vurgu yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

“Tek adam rejiminin yarattığı güvensizlik, kuralsızlık, belirsizlik ve keyfilik krizi daha da derinleştiriyor. Gıda fiyatları cep değil artık can yakıyor. Evine et değil dert giren vatandaşın evine şimdi ot bile girmiyor. Çay simit hesabı ile iktidara gelenler, milleti kuru ekmeğe muhtaç ettiler”

Nermin Kaya, Yıldırım halkının taleplerini şöyle sıraladı:

“Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatlarındaki artışlar fahiştir, kabul edilemez ve derhal geri alınmalıdır.

Maddi imkânsızlık nedeni ile elektrik, doğalgaz, su faturalarını ödeme zorluğu çekenlerin elektrik, gaz ve suyu kesilmemeli, bu ihtiyaçlar kamu kaynaklarından sağlanıp halkın karanlıkta, soğukta ve susuz kalması önlenmelidir.

Enerji kuruluşları acilen kamulaştırılmalı, enerji yoluyla halkın soyulması durdurulmalıdır.

Tarıma destek artırılmalı, gıda üretimine yapılacak destekler ve üretilenlerin kooperatifler aracılığıyla halka ulaştırılması sağlanmalı. Başta ekmek olmak üzere tüm gıda ürünleri halkın alabileceği seviyeye çekilmelidir.

Hızla artan fiyatlar karşısında ücretleri eriyen çalışan ve emeklilerin gelirleri insanca yaşamalarına imkân verecek düzeye yükseltilmelidir.”

Basın açıklamasının ardından söz alan Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, iktidarın politikalarını eleştirdi.

Kadınlar adına da konuşma yapılan eylemde, Acarsoy Tektil'de işten atılan kadın işçilerle dayanışma çağrısı yükseltildi.

Eylem, çekilen halaylar ve horonlarla son buldu.

Kızıl Bayrak / Bursa