Bursa Su Kolektifi’nin imza standına çağrı

Bursa Su Kolektifi’nin “Uludağ Alan Başkanlığı” yasa teklifine karşı imza toplamak için açtığı standa Perşembe günü kendilerini zabıta olarak tanıtan kişiler saldırdı, stant tekrar açılacak.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 16 Aralık 2022
  • 11:50

Bursa Su Kolektifi’nin “Uludağ Alan Başkanlığı” yasa teklifine karşı açtığı imza standı saldırıya uğradı. Perşembe günü Fomara Meydanı’nda stant açan Bursa Su Kolektifi’ne kendilerini zabıta olarak tanıtan kişiler saldırdı.

AKP Bursa vekillerinin imzası bulunan 13 maddelik “Uludağ Alanı Hakkında Kanun Teklifi”, TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Teklif, Bursa’daki Uludağ Milli Parkı’nın “korunmasının” sağlanması amacıyla Uludağ Alan Başkanlığı kurulmasını öngörüyor.

Fomara Meydanı’nda açılan standa kendilerini zabıta olarak tanımlayan kişilerin standı kaldırmaya çalıştığı ve imza föylerini almaya çalıştığı duyuruldu.

Bursa Su Kolektifi tekrar Fomara Meydanı’nda olacaklarını belirterek “Bu uygulamayı kabul etmiyoruz. Bütün bursa halkını bursa su kol ile dayanışmaya çağırıyoruz.” dedi.

Kolektifin imza föyünde şu çağrı yer aldı:

“Biz aşağıda imzası bulunanlar, Uludağ Milli Parkı’nda yalnızca Uludağ’da yaşayan 32 tür bitki ve 169 tür Türkiye endemiği bitkinin yayılım gösterdiği 20 milyon metrekare alanın Kültür ve Turizm Bakanlığı güdümündeki Alan Başkanlığı’na bırakılmasını istemiyoruz.

Ayrıca Alan Başkanlığı sınırının sonradan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle artırılabilecek olması da endişe vericidir. Milli Parklar Kanunu’na göre Doğa Koruma ve Milli Park Müdürlüğü’nden izin alınmadan Uludağ’da hiçbir şey yapılamayacağını biliyoruz. Uludağ ancak Milli Park olarak korunduğu sürece, üzerindeki endemik türlerin ve doğal varlığının bozulmadan çocuklarımıza ve onların çocuklarına ulaşacağından eminiz.

Alan Başkanlığı ile Uludağ’da sanki endemik türler hiç yokmuş gibi onları yok ederek, yeni plan değişiklikleri ve projeler üretip yaşam alanları üzerine turistik tesisler yapılmasına karşıyız. Milletvekillerimizin vicdanına sesleniyoruz. Uludağ Alan Başkanlığı kanun teklifi Meclis’te görüşülürken kanun teklifinin istisnasız bütün maddelerine vicdanının sesini dinleyerek HAYIR oyu vermenizi gönülden diliyoruz.”