Boğazda kuru yük gemisi kıyıya çarptı: Kaza mı?

Tayyip Erdoğan’ın boğazdaki gemi kazaları söylemiyle Kanal İstanbul’u gerekçelendirmeye çalıştığı bugünlerde, İstanbul Boğaz’ında bir kuru yük gemisi kıyıya çarptı. “Kaza” haberinin yansımasından kısa süre önce açıklama yapan HDP Sözcüsü Günay Kubilay, “Eğer Boğaz’da bir kaza olursa bilin ki bu kaza muhalefeti bastırmak ve İstanbulluları ‘ikna’ için planlanmış bir oyundur” dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 27 Aralık 2019
  • 14:27

AKP’nin İstanbul’u talan etme projesi olan Kanal İstanbul’u gerekçelendirmek için “Boğaz’da gemi kazaları oluyor” dediği bugünlerde, bir kuru yük gemisi İstanbul Boğazı’nda karaya oturdu.

Ukrayna’nın Odessa Limanı’ndan İstanbul’a gelen 23 bin 633 groston ağırlığında 191 metre uzunluğundaki Liberya bandıralı “Songa Irıdıum” adlı yük gemisinde henüz bilinmeyen bir nedenle arıza meydana geldiği öne sürüldü.

Gemi İstanbul Boğazı’nda Rumeli Hisarı mevkisinde karaya oturdu. 

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı kurtarma botları, olay yerine sevk edilirken, İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Söz konusu geminin arkasında boğaz geçişi yapan 3 geminin emniyetle boğazdan geçişi sağlanmış, 1 tanker emniyetle demirletilmiş, boğaz geçişi askıya alınmıştır. Kıyıya çarpan gemi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü römorkörlerince en kısa sürede İstanbul Limanı Demir Mevkii’ne alınacaktır” denildi.

Tesadüf mü?

Başta Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP şeflerin Kanal İstanbul projesini gerekçelendirmek için boğazda yaşanacak kazaları gündeme getiriyordu.

Bugün partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan HDP Sözcüsü Günay Kubilay, Kanal İstanbul projesine değinerek, “Eğer Boğaz’da bir kaza olursa bilin ki bu kaza muhalefeti bastırmak ve İstanbulluları ‘ikna’ için planlanmış bir oyundur” dedi.

Tayyip Erdoğan’ın “Boğaz’da kaza olabilir” dediğini hatırlatan Kubilay, “Hatırlarsınız, Hakan Fidan çıkıp ‘Suriye’den bir füze atarız, savaş çıkartırız’ demişti” diyerek olası bir kaza senaryosuna dikkat çekti.

Ne tesadüf ki, Kubilay’ın açıklamalarının üzerinden daha iki saat geçmeden “kaza” haberi basına yansıdı.

“Kaza”nın ardından Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca’nın yaptığı paylaşım da dikkat çekti. Karaca, Twitter hesabından paylaşımda bulunarak “Her projeye karşı olan çapsızlara gelsin” dedi.