BDSP: Baskınlar gözaltılar bizi yıldıramaz!

Devrim mücadelesinde bedel ödemiş ve değerler yaratmış her devrimci gibi Sinan yoldaşımızı da sahiplendiğimizi değerlerine bir kere daha sahip çıktığımızı belirtelim. Alçakça yöntemlerle, ev baskınlarıyla devrimci-ilerici her eyleme, her değere saldıran düzen güçleri yoldaşlarımız ve siper yoldaşlarımız üzerinden topluma gözdağı vermeye çalışmaktadır. Fakat her türlü baskı ve devlet terörü nafiledir. Bu topraklarda baskı, sömürü, katliamlar var oldukça devrim ve sosyalizm mücadelesinin bayrağının dalgalanmasını hiçbir güç engelleyemeyecektir.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 10 Ekim 2018
  • 12:11

Yoldaşlarımız ve siper yoldaşlarımız derhal serbest bırakılsın!

 

Sermaye devletinin uşakları sabaha karşı 4 kentte ev baskınları gerçekleştirmiştir. Elimize ulaşan ilk bilgilere göre İzmir, İstanbul, Kocaeli ve Bursa da 18 eve gerçekleştirilen baskında içlerinde yoldaşlarımızın, dostlarımızın ve siper yoldaşlarımızın olduğu 12 kişi sermaye devletinin uşakları tarafından gözaltına alınmıştır. Baskınlarda bulunamayan çok sayıda kişi hakkında da arama kararı çıkarılmıştır. Gerçekleştirilen baskınlara gerekçe olarak 7 Ekim’de İzmir’de sonsuzluğa uğurlanan TKİP önder kadrolarından Teslim Demir’in (Sinan) cenaze töreni gösterilmiştir.

Ömrünü Türkiye işçi sınıfı ve emekçi halklarının kurtuluş mücadelesine adamış, bu uğurda her türlü zorluğu göğüslemiş ve devrimci mücadele tarihimizde önemli izler bırakmış bir devrimcinin anması; düzeni ve kolluk güçlerini tedirgin etmiş olsa gerek, böyle bir alçaklığa başvurmuşlardır. Devrimciler; bu ülkenin ve insanlığın aydınlık geleceğinin, sömürüsüz, sınıfsız dünyanın temsilcileridir. Devrimcileri anmak ve değerlerini bayraklaştırmak, her şey bir yana insan olmanın ve insan kalmanın gereğidir.

Devrim mücadelesinde bedel ödemiş ve değerler yaratmış her devrimci gibi Sinan yoldaşımızı da sahiplendiğimizi değerlerine bir kere daha sahip çıktığımızı belirtelim. Alçakça yöntemlerle, ev baskınlarıyla devrimci-ilerici her eyleme, her değere saldıran düzen güçleri yoldaşlarımız ve siper yoldaşlarımız üzerinden topluma gözdağı vermeye çalışmaktadır. Fakat her türlü baskı ve devlet terörü nafiledir. Bu topraklarda baskı, sömürü, katliamlar var oldukça devrim ve sosyalizm mücadelesinin bayrağının dalgalanmasını hiçbir güç engelleyemeyecektir. Buradan sermaye düzeninin temsilcilerine ve uşaklarına bunu bir kere daha ifade ediyoruz. Dostlarımıza da bu ülkenin yarım asırlık çınarı ve baskınlarda gözaltına alınan yoldaşlarımız, siper yoldaşlarımız şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesini sahiplenme çağrısını bir kere daha yineliyoruz.

Baskınlar, gözaltılar bizi yıldıramaz!

Yaşasın devrimci dayanışma!

Gözaltılar serbest bırakılsın!

Yaşasın devrim ve sosyalizm!

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu

10 Ekim 2018