Bakan Selçuk’tan eğitime dair başarı hikayesi

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, eğitime erişmek için hayatını kaybeden eğitim emekçilerinin ve öğrencilerin olduğu tabloda başarı hikayesi yazma derdine düştü. MEB aldığı kararlar ile “esneklik” adı altında sorumluktan kaçarken, var olan fırsat eşitsizliğini daha da derinleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 06 Ekim 2020
  • 12:15

AKP’nin şefi T. Erdoğan kabine toplantısı ardından yaptığı açıklama ile yüz yüze eğitimin kapsamının genişlediğini açıkladı. Ardından özel okul sahibi AKP’li Milli Eğitim Bakanı sosyal medya hesabı üzerinden yüz yüze eğitimin genişletilmiş kapsamının 12 Ekim’de başlayacağını duyurmuştu.

Bakan Selçuk bugün düzenlediği basın toplantısında konuştu. "Velilerimizin okulların açılmasındaki yoğun arzusunu göz önünde bulundurduk” diyen Selçuk yüz yüze eğitime geçildiğini vurguladı.

 “Aşamalı geçiş planı”nın ilk aşamasının 21 Eylül’de hayata geçirildiğini belirterek üçüncü aşamada bulunulduğunu vurguladı. Selçuk, sürecin sorunsuz yürütüldüğünü belirterek başarı hikayesi yazmaya çalıştı.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, eğitime erişmek için hayatını kaybeden eğitim emekçilerinin ve öğrencilerin olduğu tabloda başarı hikayesi yazma derdine düştü.

 “Haftanın iki günü okulda olacaklar”

Selçuk, “İlkokulda 1,2,3 ve 4. Sınıflarda, ortaokulda lise hazırlık ve 12. Sınıflar ile köy okullarında tüm kademelerde ve özel gereksinimi olan öğrenciler için tüm kademelerde yüz yüze eğitimin başlayacağı”nı belirtti. Yüz yüze eğitimin başladığı sınıflarda haftanın iki günü okul olacağı açıklandı. Selçuk, “Cumartesi günü eğitim olabilir, bu tamamen okullarımızın ihtiyaçları ile ilgili bir konu” dedi.

MEB “esneklik” adı altında sorumluluktan kaçtı ve eşitsizlikleri derinleştirdi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Öğrenciler haftada 2 gün okulda olacak. Çocuklarını okula göndermek istemeyen velilerimize esneklik tanınacak. İsteyen çocuğunu okula gönderecek. Bu durumda öğrencimiz devamsız sayılmayacak" dedi. MEB, esneklik adı altında sorumluluktan kaçtı. Veliler tarafından okula gönderilmeyi tercih edilmeyen öğrenciler müfredattan sorumlu olacaklar. Eğitime erişebilme olanaklarına sahip ailelerin çocukları uzaktan eğitim alırken, diğer çocuklar okullara gidecek.

MEB bu kararı ile “esneklik” adı altında sorumluktan kaçarken, var olan fırsat eşitsizliğini daha da derinleştirdi.