Avukatlara polis şiddeti

Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde müvekkilleri ile görüşmek isteyen 2 avukat polisler tarafından darp edildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 27 Haziran 2024
  • 23:30

Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde müvekkilleri ile görüşmek isteyen 2 avukat polisler tarafından darp edildi.

Polis işkencesini sosyal medya hesabından duyuran Av. Bahtiyar Kandeğer İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şubede bulunan polisler tarafından gördüğü şiddeti anlattı. Müvekkilleriyle görüşmek isterken keyfi biçimde bekletilen ve sonrasında bir tane müvekkillerinin serbest bırakıldığını öğrenen avukatlar gördükleri şiddeti şu şekilde anlattı:

“Meslektaşımız Av.Şehnaz ALTUNKAYA durumu kayıt altında tutmak amacıyla görüntü çekmekteydi. Aniden içeriye giren 6-7 kişilik bir grup hiç konuşmadan direkt bizleri tartaklamaya dövmeye ve zorla dışarı çıkarmaya çalıştılar. Bu şiddet eylemleri ilk önce kadın avukat meslektaşımız Şehnaz ALTUNKAYA’ya yönelik oldu. Kendisini içeride kameraların önünde yere atıp tekmelediler dövdüler. Ayrıca polisler bu esnada beni de darp edip dışarı çıkarmaya çalıştılar. Kameranın görmediği alanda 4 polis beni döverek aşağıya indirdiler. Bu esnada kadın meslektaşımızın bağırmalar yukarıdan geliyordu. Kendisinin aşağı indirilmesi için ne kadar mücadele etti isem de izin vermediler. Yaklaşık 10-15 dakika sonra meslektaşımızı merdivenlerden sürükleyerek indirdiklerini gördüm. Ve bunu yapan erkek polislerdir. Av.Şehnaz Altunkaya aşağı indirildiğinde ise burada erkek polisler kendisini dövüp ters kelepçe taktılar. Bir polisin meslektaşı yerde ters kelepçeli halde dururken teknelemesi üzerine bu defa ben müdahale ettim. Akabinde yaklaşık 10-15 polis beni yere atıp defalarca tekmelediler. Bu esnanda kafamı yere bırakıp defalarca kafama tekme ile vurdular.”

Savcının kayıtsızlığını ifade eden avukat suç duyurusunda bulunacağını ve herkesi dayanışmaya çağırdı. Paylaşımda şunları ifade etti:

“Günün nöbetçi savcısına ulaşıp durumu ilettiğimde otopsi mi yapacağım ölmedi iseniz sabah gelin diyerek ifademizi almayı ve konu ile ilgilenmeyi reddetti. Meslektaşımız Av.Şehnaz ALTUNKAYA’nin telefonu ve bir miktar parası yağmalandı, çantası parçalandı muhtelif eşyaları ortada yok. Bugün çağlayan adliyesinde şikayete bulunacağım. Tüm Avukat meslektaşlarımın bizim şahsımız özelinde Vatan Emniyetinin kronikleşmiş zorbalığına ve yasadışı örgütlenmesine karşı mücadeleye çağırıyorum Vatan emniyette oluşan bu zorba ve hukuksuz düzene karşı çıkan her meslektaşımızın benzer saldırılara maruz kaldığını biliyorum. Ama artık yeter. Dün gece kafama aldığım darbelerin tamamı öldürücü idi. Ölmemiş olmam mucizedir. Yarın siz de aynı şiddete maruz kalmayın."