Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesine karşı eylemler

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesi Trabzon, Dersim ve Hopa’da protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 31 Ocak 2024
  • 21:00

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesi Trabzon, Dersim ve Hopa’da protesto edildi.

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu, Meydan Parkı Atatürk Alanı'nda eylem yaptı. Açıklamada şunlar denildi:

“Halkın iradesini, anayasayı yok sayan bu darbe zihniyeti karşısında adalet, emek, özgürlük, demokrasi ve eşitlik için birleşik mücadelemizi büyüterek kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz."

Dersim’de Sanat Sokağı’nda yapılan eylemde basın metnini TİP Dersim İl Başkanı Ali Avcıoğlu okudu. Avcıoğlu şunları ifade etti:

“Can’a milletvekili mazbatası verildi. Meclis’te adı 'Hatay Milletvekili' olarak okundu. Meclis’teki tüm siyasi partilerin oy birliği ile Can Atalay, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi olmuştur. Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) tahliye edilmesine karar vermesine rağmen tahliye edilmeyerek, AYM kararı hiçe sayıldı.”

“Türkiye’de artık bir anayasanın bulunmadığı, anayasal güvencelerin ortadan kaldırıldığını” söyleyen Avcıoğlu, “Sanılmasın ki yılacağız, sanılmasın ki pes edeceğiz” dedi.

Hopa Meydanı’nda gerçekleştirilen eylemde yapılan konuşmada şu ifadelere yer verildi:

“Sevgili Hopalılar, bugün sermaye devleti ve onun siyasal iktidarı holdingci güçler, Türkiye işçi sınıfına ve emekçi halkına net bir mesaj vermiştir. Didinseniz, çabalasanız, bir tane de olsa vekil soksanız da siz güç değilseniz biz o vekilin vekilliğini de düşürür, içeride de tutarız demişlerdir. Can Atalay sadece vekil olduğu için uğraşılan biri değildir. Can Atalay 2011’de bu meydanda destan yazdığımız davamızın avukatıdır, Aladağ’da küçücük çocukların yakılarak katledilmesinin avukatıdır. Can Atalay Gezi direnişinin avukatıdır, Soma’da katledilen madencilerin avukatıdır. Biz güç değilsek, örgütlü değilsek hukuk safsatadır.”

Konuşmanın ardından TİP’in basın açıklaması okundu.