Ankara’da sınıf devrimcilerinden 6 Mayıs anması

Ankara’da sınıf devrimcileri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın katledilişlerinin 51. yıldönümünde Karşıyaka Mezarlığı’nda andı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 06 Mayıs 2023
  • 15:31

Ankara’da sınıf devrimcileri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın katledilmelerinin 51. yıldönümünde Karşıyaka Mezarlığı’nda andı.

Sınıf devrimcileri saat 13.00’da mezar başında Denizleri anma programını gerçekleştirdi. Anma saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşu esnasında “Biz kazanacağız!” şiiri okundu.

Ardından BDSP adına konuşma yapıldı.

Denizlerin, devrimci mücadelede tuttukları yere değinilen açıklamada şunlar ifade edildi:

Deniz, Yusuf, Hüseyin ve '71’in devrimci önderleri içinden geçtikleri tarihsel dönemde reformist, parlamenterist bir gelenekten koparak düzene karşı devrim bayrağını yükselttiler. Kurulu düzen karşısında konumlanmış devrimci bir örgüt, buna uygun bir pratik olmadığı koşullarda devrim ve sosyalizm mücadelesinin zafere ulaşamayacağını ortaya koyarak buna uygun bir pratik sergilediler.”

14 Mayıs seçimlerinin öngünlerine denk gelen anmada, yapılan konuşmanın devamında şunlar vurgulandı:

Bugün seçim sandığını çözüm olarak gösterenlere, Deniz’lerin yolunun parlamentoya çıktığını iddia edenlere inat Deniz’lerin yolu düzene karşı devrimin yoludur diyoruz. Bu yol ne düzenin parlamentosuna ne de seçim sandığına sığdırılamaz. Bu yol ölüm ve sömürü düzeninden medet ummayı değil ondan hesap sormayı gerektirir. Sahte umutlar yayarak ondan kurtuluş beklemeyi değil tıpkı Deniz’lerin yaptığı gibi bedeli her ne olursa olsun başı dik onun karşısına dikilmeyi gerektirir.

BDSP konuşmasının ardından DGB adına söz alındı ve şunlar ifade edildi:

Denizler, Mahirler, İbolar bir mücadele geleneği bıraktı. Onların yolu ne meclise, ne parlamentoya çıkmaktadır. Onların yolu devrimin yoludur. Onların mirasını yaşatmak ancak sokaklarda, meydanlarda, direnişi ve mücadeleyi büyüterek başarılabilir.”

Konuşmaların ardından Gündoğdu Marşı söylenerek anma bitirildi. Anmanın ardından Mahir Çayan’ın mezarı başına geçildi. Mahir’in mezarı başında yapılan konuşmada devrimci siper yoldaşlığının öne çıkarıldığı bir konuşma gerçekleştirilerek anma programı sonlandırıldı.

Anma boyunca “Devrim şehitleri ölümsüzdür”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “katil devlet hesap verecek!” ve “Çözüm devrimde, kurtuluş sosyalizmde!” sloganları sık sık atıldı.

Kızıl Bayrak / Ankara