Ankara’da Haziran Direnişi eylemi

Haziran Direnişi’nin 11. yılında Ankara’da Emek ve Demokrasi Güçleri Ethem Sarısülük’ün katledildiği yerde anma yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 01 Haziran 2024
  • 19:00

Haziran Direnişi’nin 11. yılında Ankara’da Emek ve Demokrasi Güçleri Ethem Sarısülük’ün katledildiği yerde anma yaptı.  

Ailelerden Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük ile Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan öncelikle Çayyolu Semt Meclisi’nin anmasına katıldı. Aileler ardından Kızılay’da yapılan eyleme katıldı.

Kızılay Meydanı’nda buluşan kitle sloganlarla Güven Park’ta Ethem’in vurulduğu yere yürüdü. Devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşunun ardından kurumlar adına açıklama okundu. Haziran Direnişi ile iktidarın dengesinin bozulduğunun belirtildiği açıklamada şunlar ifade edildi:

Gezi, bir milat oldu. Yaşanan krizler derinleşti, güçlü görünen otorite ve hegemonyası sarsıldı, krizi derinleştikçe gölgesinden korkar hale geldiği gibi toplumu bir hücreye hapsetmek için yapmadığını bırakmadı. Sonuç: Ne yapılırsa yapılsın halkın bağrında usul usul yanan özgürlük ateşi bir türlü söndürülemedi

Kobane davası sonuçlarına da değinilen açıklamanın devamında şunlar vurgulandı:

İktidar savaştan, baskı ve sömürüden başka bir vaadinin olmadığının altını her fırsatta çizmeye devam ediyor. Savaş ve Seferberlik Genelgesi'ni iç savaş hazırlığına uyumlu hale getirmesi, Kobanê Davası’nda yağdırılan cezaların hemen ardından 28 Şubatçı generalleri tahliye etmesi bunun açık siyasi ilânıdır

Açıklama şu sözlerle bitirildi:

Tarihimizden, onun bir parçası olan Gezi’den aldığımız güçle yolumuza devam ediyoruz. Ethem’lerin, Berkin’lerin, Ali İsmail Korkmaz’ların, Abdullah Cömert’lerin, Mehmet Ayvalıtaş’ların, Ahmet Atakan ve Hasan Ferit Gedik’lerin bıraktığı kavga bayrağının binlercesiyle geleceğe taşınacağının bilinci ve güveniyle devam ediyoruz.

Açıklamanın okunmasının ardından Kazım Bayraktar ve Gezi şehitlerinin aileleri konuşmalar yaptı. Eylem anma alanında bitirilirken sonra toplanan kitle Konur Sokak’a doğru sloganlarla coşkulu bir şekilde yürüyüşe geçti. Konur Sokak sonunda eylem bitirildi.

Kızıl Bayrak / Ankara