Ankara ve Diyarbakır’da hastaneler vakalara yetmiyor

Ankara’da hastanelerin dolduğu ifade edilirken, Diyarbakır’da hasta sayısındaki artışa hastanelerin yetmediği belirtildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 29 Temmuz 2020
  • 19:20

AKP iktidarı koronavirüs salgınının kontrol altında olduğu görüntüsü yaratmaya çalışırken, illerden yansıyanlar tablonun kötüye gittiğine işaret ediyor.

Son olarak Ankara ve Diyarbakır’da vaka sayılarındaki artışa işaret edilirken, hastanelerin vaka sayısındaki artışa yetmediğine dikkat çekildi.

Diyarbakır Sağlık Platformu’nun açıklamasına göre, kentte son bir hafta içerisinde her gün ortalama 300’ün üzerinde hastanın PCR testinin pozitif çıktığı belirtildi. Açıklamada, “İlimiz hastanelerinde halen 600 üzerinde hasta hastanelerde yatarak, 100’e yakın hasta ise yoğun bakım ünitelerinde tedavi görmektedir. Bu rakam, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre Türkiye genelinde pozitif olduğu ifade edilen tüm hastaların üçte birini oluşturmaktadır”  ifadeleri kullanılırken, bölgede salgının etkisinin daha da ağırlaştığının altı çizildi. Ayrıca vaka sayılarının test sayılarının azalmasından dolayı düştüğü ifade edilirken, hastanelerin koronavirüs hastalarındaki artışa yetmediğine dikkat çekildi.

Ankara’da “hastalar acil servislerde bekletiliyor”

Ankara’daki hastanelerin durumuna dair CHP Ankara Milletvekili Murat Emir açıklama yaptı. AKP iktidarının “tamamen ekonomik kaygılar” içerisinde salgına karşı önlem almadığına işaret eden Emir, hastanelerin durumuna dair şu bilgileri paylaştı:

“Ankara'da şu anda Gölbaşı ve Gazi Mustafa Kemal Devlet hastaneleri ile Yenimahalle, Keçiören, Ankara ve Gülhane Eğitim Araştırma hastaneleri olmak üzere toplam 6 kamu hastanesinde 2 bin 523 yatak ile 340 yoğun bakım yatağı tamamen dolmuş durumda.”

Bilkent Şehir Hastanesi'nde de Covid-19 hastaları için ayrılan bir kule dolunca diğer servisler ve yoğun bakım ünitelerine de Covid-19 hastaları alınmaya başladığını belirten Emir “Bilkent'te de 3 bin 269 yatak ile 659 yoğun bakım yatağı dolmuş vaziyette. Buralarda da yer kalmadığını biliyoruz. Hastaların büyük çoğunluğu ilaç tedavisi ile evlerine gönderiliyor. Yatması gereken hastalar ise acil servislerde bekletiliyor, yatak açılınca ancak yatış verilebiliyor. Diğer hastaneler de Covid-19 başvurularından dolayı başka hastalara hizmet veremez duruma geldi. Son olarak Gazi Üniversitesi Hastanesi, iki servisini Covid-19'a ayırmak zorunda kaldı” dedi.