İki ilde katliam protestosu

Niğde’de ve Ankara’da gerçekleştirilen köpek katliamları Ankara ve İstanbul’da protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 09 Ağustos 2024
  • 21:15

Niğde’de ve Ankara’da gerçekleştirilen köpek katliamları Ankara ve İstanbul’da protesto edildi.

Ankara’da AKP'li Altındağ Belediyesi tarafından barınaktaki hayvanların öldürülmesinin ardından belediye önünde bir araya gelen hayvan hakları savunucuları, konuya ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan İHD Ekoloji Meclisi üyesi Neylan Solmaz, 3 köpeğin durumuna ilişkin ihbar aldıkları için barınağa gittiklerini ve poşetlerde buldukları köpeklerin vücut bütünlüğünün bozulduğunu, çukurlarda toplam 78 tane hayvana ulaşabildiklerini belirtti.

Jandarmanın, veteriner hekimlerini ve barınak çalışanlarını sorumlu tutmadığına da işaret eden Solmaz şöyle devam etti:

“Kendi kurumlarında zaten aklamaya çalışıyorlar, ama biz buna izin vermeyeceğiz. El gücü ile oradan en fazla 11 hayvan çıkarıldı, ama kazılar yapılırsa yüzlerce, belki daha fazla hayvan ölüsü olduğu görülecek. Barınak önündeki çöp kutusunda da parçalanmış kuzu, enjektörler ve tarım ilaçları gibi ilaçlar gördük. Hiçbir şekilde ötenazi ve uyutma dedikleri şeyi kullanmamışlar. En ucuz, acılı ve vahşi yöntem ne ise onu kullanmışlar. Hatta bazı hayvanların yüzünde işkence izleri vardı. Çamaşır suyu vardı, bağırsakları dışarı çıkmış hayvanlar vardı ve korkunç görüntüler vardı.” 

İstanbul’da ise Sütlüce’de bulunan AKP İl Başkanlığı önünde yapılmak istenen eylem polis tarafından engellendi. Eylem yakınlarda bulunan Nuri Killigil parkında yapıldı. Yaşatacağız Platformu adına yapılan açıklamada Niğde’de ve Ankara’da yaşanan katliamın bu yasa ile amaçlananın sadece bir provası olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada “Halkın yüzde 85’i yasayı reddediyor” denilerek yasanın hiçbir meşruiyeti olmadığı vurgulandı ve “katliama geçit vermeyeceğiz” denildi. Eylem boyunca “Hükümet istifa!”, “Birleşe birleşe kazanacağız!”, “Katliam yasasına geçit vermeyeceğiz!” sloganları atıldı.