AKP şefleri Giresun’da felakete uğrayan halkı suçladı

Halkı tabiatı tahrip etmekle suçlayan AKP şefleri, halk onlara “suçlu ayağa kalk” demeden, halkı suçlu ilan etme telaşındalar. Densizlikte sınır tanımamaları suçüstü yakalanmaktan kaynaklanıyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 24 Ağustos 2020
  • 09:30

AKP şeflerinin doğa olaylarının felakete dönüşmesiyle gerçekleşen her can kaybında pişkince açıklamalar yapma densizliği halkı suçlama noktasına vardırıldı.

Giresun Dereli, Espiye, Yağlıdere ve Bulancak’ta şiddetli yağmurdan kaynaklı oluşan sel felaketinde biri asker yedi kişi hayatını kaybetti, kayıplar aranmaya devam ediliyor. Maddi hasarın ise boyut bilinmiyor.  Giresun’un ardından Rize’de de yaşanan sel ve heyelan sonrası 45 köy yolu ulaşıma kapanırken, afet bölgesinde kalan 4 bina boşaltıldı.

Halkı felaketle baş başa bırakan AKP Hükümeti’nin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli şu sözlerle halka saldırdı: “Üzülerek söylüyorum ki meteorolojik uyarıları kaymakamlık, valilik, muhtarlıklara göndermemize rağmen maalesef vatandaşımız ‘bize bir şey olmaz’ diyerek uyarıları dikkate almıyor. Maalesef bu da can kayıplarına yol açıyor.”

Halka saldıran bir diğer densiz ise AKP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki oldu. “Herkes tabiatı tahrip ediyor. Tabiatı tahrip ettikçe tabiatın dengesi bozuluyor. Tabiat da dönüp insanoğlundan intikam alıyor… Karadeniz tarafında o kadar çok derelerin içerisine, bina yapılmaması gereken yerlere on yıllardır yapılan binalar var. İşte onları siz göz ardı ederseniz yarın bir gün de ağlamakla karşı karşıya gelirsiniz…”

AKP’nin oy deposu olan bir bölgede gerçekleşen felaketin ardından yapılan bu açıklamalar, failin cinayet mahallinde boy göstermesinden başka bir anlam taşımıyor. Karadeniz’in sahillerini ranta açan, neredeyse bütün derelerini yandaş şirketlere peşkeş çekip HES yaptıran, derelerini savunan köylülerin üzerine kolluk kuvvetlerini salan, rant için doğal dengeyi yıkan AKP iktidarının şefleri, utanıp sıkılmadan böyle açıklamalar yapabiliyorlar.

AKP’lilerin bu arsızlıkları rastlantı ya da dil sürçmesi değil. Düpedüz katilin cinayetle ilgili beyanıdır. Zira Karadeniz’de emekçiler, yıllardır doğal dengeyi bozan HES’lere karşı mücadele ediyor.  AKP iktidarı ise, dereleri tahrip etmek için kolluk kuvvetlerinin marifetiyle iş makinelerine yol açıyor. Yaşlı ninelere bile kaba şiddet uyguluyor. Hal böyleyken halkı tabiatı tahrip etmekle suçlayan AKP şefleri, halk onlara “suçlu ayağa kalk” demeden, halkı suçlu ilan etme telaşındalar. Densizlikte sınır tanımamaları suçüstü yakalanmaktan kaynaklanıyor.