AKP şefinden “kademeli normalleşme” açıklaması

AKP şefi Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası yarından itibaren uygulayacakları “kademeli normalleşme” adımlarını açıkladı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 31 Mayıs 2021
  • 20:39

Bugün gerçekleşen kabine toplantısının ardından AKP şefi Tayyip Erdoğan basın toplantısı düzenledi.

Bugün TÜİK’in açıkladığı ilk çeyrek büyüme oranından Taksim Camii, Çamlıca Kulesi gibi rant projelerine çeşitli konulara değinip pandemi sürecini iyi yönettikleri demagojileri yapan AKP şefi Erdoğan, gündemdeki çete-mafya-devlet ilişkileri üzerine “Ülkemizi ve milletimizi sahte gündemlerin kıskacına hapsetmek isteyenlere eyvallah etmedik, etmeyeceğiz” iddiasında bulundu.

Pazar günleri ve akşamları sokağa çıkma yasağı

Basın toplantısında yarından itibaren “kademeli normalleşme” uygulanacağını açıklayan Erdoğan, kararları özetle şöyle sıraladı:

-Haziran ayı boyunca sokağa çıkma yasağı 22.00-05.00 saatleri arasında devam edecek ve pazar günü de sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

-Restoran, lokanta gibi yeme içme yerleri 07.00-21.00 saatleri arasında açık olacak. Sokağa çıkma yasağının olduğu pazar günleri yalnızca paket servisle hizmet verilecek. Kahvehane, kafe, çay bahçesi, halı saha, spor salonu, lunapark gibi işletmeler de pazar günü hariç aynı saat aralığında açılabilecek.

-İş yerleri pazar günleri hariç açık olmaya devam edecek

-Açık ve kapalı alanlarda düğün törenleri 1 Haziran’dan itibaren başlayacak.

-Kamu kurumlarındaki esnek mesai uygulaması devam edecek.

İlkokullar yarın, ortaokul ve lise gelecek hafta

İlk, orta dereceli okullar ve liselerde yüz yüze eğitime ilişkin açıklama yapmayan Erdoğan, üniversitelerin 2021-22 yılı akademik takvimini 13 Eylül’de başlayacak şekilde planlanacağını duyurdu.

Eğitim alanında atılacak adımları Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk duyurdu. Köyler gibi seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde yarından itibaren 5 gün tam zamanlı yüz yüze eğitime başlanacağını açıklayan Selçuk "Yarın itibariyle ilkokul öğrencilerimiz, 7 Haziran Pazartesi’den itibaren ise ortaokul ve lise öğrencilerimiz için haftada iki gün yüz yüze eğitime başlıyoruz" ifadelerini kullandı.