Ahlat’ta saray yapılma isteğine bölge halkı tepkili

Bitlis’te yaşayanlar Tayyip Erdoğan için Ahlat’a saray yapılmasına tepkili. Bölge halkı “saray değil, fabrika yapın” diyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 14 Şubat 2020
  • 11:09

Krizle ilgili her konuşmasında “tasarruf” vurgusu yapan Erdoğan ve AKP, Ahlat’a saray yaptırma uğraşından vazgeçmiyor. Cumhuriyet’ten LeylaKılıç’ın haberine göre Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) iptal etmesine rağmen saray dayatması yapıyor. AKP Bitlis Ahlat’ta ve Van Gölü kıyısında Cumhurbaşkanlığı sarayı yapılması için meclise maddeleri farklılaşan aynı teklifi verdi.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın “Adliye Sarayı da var. Saray deyince siz ne anlıyorsunuz? Biz milletin evi olarak görüyoruz” sözlerinin ardından bölge halkı saray değil, istihdamın artırılmasını istedi. Ahlat’ta tarımla uğraşan Nejat Eriş,

“Memlekette bu kadar sorun varken, ekonomik kriz varken, millet dar boğazdayken saray yapıyorlar. Ahlat tarım bölgesi olmasına rağmen, tarım üreticisi borcun altında ezilirken saray yapılması olacak iş değil. Saray yapacağınıza fabrika yapın. İnsanlar işsiz, istihdam sağlansın” dedi. Ahlatta bulunan Çarho Mesire Alanı’nın da belediye tarafından Bilal Erdoğan’ın mütevelli heyeti üyesi olduğu Okçular Vakfı’na verildiğini söyleyen Eriş, “Çarho bölgesi bir doğa harikası. Burası millet adına değil, bir şahsın adına değerlendirildi. Cumhurbaşkanı’nın oğlu geliyor, memleketin bir yerini kendine ayırıyor. Burada faaliyetlerini yürütüyor” ifadelerini kullandı. 

‘Belediye saraya çalışıyor’

Emekli işçi C.A. da AKP’li Ahlat Belediyesi’nin Erdoğan’ın sarayı için tüm birimlerini kullanmasına tepki göstererek “Belediyenin bütün kamyon ve kepçeleri orası için çalışıyor. Belediyenin kendi halkına verdiği hizmet yeterli değil. Kimsenin sesi çıkmıyor. Yapılan sarayın çalışan işçilere istihdam sağlanması dışında bölgeye bir yararı olduğunu düşünmüyorum” dedi. Okçular Vakfı’na verilen alanda hayvanların otlatılamadığını kaydeden C.A., “Belediyeye söylesek bir köy yolu yapılmıyor. Ama oraya ne düzenlemeler yapıldı. Mera alanı okçuluk faaliyetleri yapılacak diye kapatıldı. Bu alan korucular tarafından içeriye hayvan girmesin diye korunuyor. Hayvanların otlamaları bittiğinde dinlenip su içtikleri dere yatağı da bu alanın içerisinde olduğu için şimdi hayvanlar bunu yapamıyor” diye konuştu.