Adli yıl açılışında adaletsizlik protestoları

Adli yıl açılışında, açlık grevnideki Nuriye ve Semih ile katledilen Tahir Elçi için adalet istendi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 05 Eylül 2017
  • 15:01

Adli yıl göstermelik açılış törenleriyle açıla dursun adaletin esamesinin dahi okunmaması yapılan eylemlerle protesto edildi. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın avukatları bakanlık önünde adaletsizliği protesto ederken Diyarbakır Barosu da Tahir Elçi’nin faillerinin yargı önüne çıkarılmasını temenni etti.

“Adli yıl açılıyor ama adalet yok!”

Burjuva yasalar dahi hiçe sayılarak hiçbir hukuksal zemine dayanmadan tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın avukatları adli yıl açılışında Adalet Bakanlığı önündeydi.

Gülmen ve Özakça’nın açlık grevinin 181. gününde bir aylık destek açlık grevini sürdüren Av. Engin Gökoğlu ile Aytül Kaplan “Adli yıl açılıyor ama adalet yok! Nuriye ve Semih işe geri alınsın” ozaliti ile bakanlık önüne geldi.

Açıklama yapıldığı sırada saldırıya geçen polis Gökoğlu, Kaplan ve FOSEM çalışanı İpek Moral’i gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünün ardından serbest bırakıldı.

Diyarbakır Barosu’ndan açıklama

Diyarbakır Barosu ise adli yıl açılışını Diyarbakır Adliyesi’nin önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla karşıladı.
Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, yaptığı açıklamada “Yeni Adli yılın, insan haklarına, kişi güvenliğine ve hukukun üstünlüğüne saygının tam olarak sağlandığı, adaletsizliklerin artık son bulduğu bir yıl olmasını umut ediyoruz. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün hemen ardına denk gelen yeni adli yılın, ekmek ve su kadar ihtiyaç duyduğumuz barışa ve huzura vesile olmasını diliyoruz” dedi.

“Yeni adli yılda en büyük beklentimiz Tahir Elçi cinayetinin faillerinin bulunarak yargı önüne çıkarılmasıdır” diyen Özmen, soruşturmada hiçbir ilerlemenin olmamasını, tek bir kişinin bile şüpheli sıfatıyla sorgulanmamasını teşhir etti.

HDP’li milletvekillerinin tutuklanmasına da değinen Özmen, Kürt sorununa şiddetle yaklaşılmasını eleştirdi.

Avukatların çalışma alanlarının giderek daraltıldığına dikkat çeken Özmen, buna rağmen “Diyarbakır Barosu, adil bir toplumsal düzenin inşasına yönelik umudunu korumaya ve mücadelesini sürdürmeye devam edecektir” sözleriyle açıklamayı sonlandırdı.