“Açlık grevi talepleri kabul edilsin”

Mersin, Adana ve Urfa’da hapishanelerde süren açlık grevlerine ilişkin basın toplantısı yapıldı. Adana’da AATUHAY-DER binasına gitmek isteyenlere polis saldırdı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 20 Aralık 2023
  • 21:30

Mersin, Adana ve Urfa’da, hapishanelerde süren açlık grevlerine ilişkin basın toplantısı yapıldı. Adana’da AATUHAY-DER binasına gitmek isteyenlere polis saldırdı.

İnsan Hakları Derneği (İHD), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği’nin (Çukurova TUAY-DER) içinde yer aldığı Mersin Cezaevi İzleme Koordinasyonu, İHD Şubesi'nde basın açıklaması yaptı. Koordinasyon adına okunan açıklamada açlık grevi eylemlerinin 24’üncü güne ulaştığı hatırlatıldı.

Urfa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, kentteki bir iş merkezi önünde açıklama yaptı.

Urfa 1 ve 2 Nolu T Tipi cezaevlerinde açlık grevinde olan tutsaklar ile yapılan görüşmelere değinilen açıklamada talepler şöyle sıralandı:

“Açlık grevinde bulunan mahpusların düzenli sağlık kontrollerinin yapılması ve TTB tarafından görevlendirilecek hekimlerin hapishanelerde muayene yapmalarının sağlanması. Açlık grevine girmek suretiyle gösteri yapmak da dâhil olmak üzere mahpusların ifade özgürlüğüne saygı gösterilmeli. Açlık grevinde bulunanların talepleri ile ilgili olarak Adalet Bakanlığı’nın diyaloga geçmesi ve bu taleplerin konuşulması amacı ile başta milletvekilleri olmak üzere hak, hukuk ve sağlık örgütleri temsilcileri ile görüşmeler yapılması, bağımsız heyetlerin hapishanelerde inceleme ve ziyaret yapmalarına izin verilmeli.”

Adana’da açlık grevleri için sürdürülen Adalet Nöbeti’ne destek ziyaretinde bulunmak isteyenlere polis saldırdı. Nöbete destek için Mersin'den kente gelen Barış Anneleri ve Çukurova Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (Çukurova TUAY-DER) yöneticileri Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İl Örgütü önüne geldi. Nöbetin sürdüğü AATUHAY-DER binasına gitmek isteyenlere polis saldırdı.