5 sağlık emekçisi daha hayatını kaybetti

Bir gün içerisinde beş sağlık emekçisi daha hayatını kaybetti. İstanbul Tabip Odası gerçekleştireceği basın açıklamasına çağırdı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 03 Aralık 2020
  • 16:18

Beş sağlık emekçisi daha hayatını kaybetti. İstanbul Tabip Odası Cuma günü gerçekleştireceği basın açıklamasının duyurusunu yaptı. Beş sağlık emekçisinin isimleri şu şekilde:

“Dr. Ahmet Oğuz Tezcanlı, Dr. Mehmet Karakum, Dr. Ahmet Zare,  Dr. Mustafa Selek ve Dr. Rıza Ferruh İlter”

İTO’nun yaptığı çağrıda ise şunlar ifade edildi:

“Artık yeter!

3 aralık perşembe günü covid-19 nedeniyle kaybettiğimiz beş meslektaşımız; Dr. Ahmet Oğuz Tezcanlı, Dr. Mehmet Karakum, Dr. Ahmet Zare,  Dr. Mustafa Selek ve Dr. Rıza Ferruh İlter için 4 Aralık Cuma saat: 12.30'da Mecidiyeköy Özel Çevre Hastanesi önünde saygı duruşu yapıyoruz…

Beş meslektaşımızı, İstanbul'dan Dr. Ahmet Oğuz Tezcanlı, Dr. Mehmet Karakum, Dr. Ahmet Zare ve Dr. Rıza Ferruh İlter ile İzmir'den Dr. Mustafa Selek'i Covid-19 sebebiyle aynı gün içinde kaybetmenin derin acısını yaşıyoruz.

Covid-19 pandemisinde ülkenin dört bir yanında ve İstanbul'da vefat eden meslektaşlarımızın, sağlık çalışanlarının sayısı hızla artıyor.

Yetkililere bir kez daha canımız yanarak haykırıyoruz: Pandemiyle mücadelenin ön saflarında savaş veren hekimleri ve sağlık çalışanlarını koruyamıyorsunuz! Artık Yeter! Tükeniyor, ölüyoruz! Sesimizi, taleplerimizi duyun!

Sevgili meslektaşlarımız için Dr. R. Ferruh İLTER'in görev yaptığı Mecidiyeköy Özel Çevre Hastanesi önünde meslektaşlarımız ve İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu'nun katılımıyla bir saygı duruşu etkinliği gerçekleştireceğiz.

Dr. Ahmet Oğuz Tezcanlı, Dr. Mehmet Karakum, Dr. Ahmet Zare, Dr. Mustafa Selek ve Dr. Rıza Ferruh İlter'i unutmayacağız.

Saygı duruşu etkinliğinde siz değerli basın emekçilerini de aramızda görmeyi diliyoruz.

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu

Saygı duruşu etkinliği:

4 Aralık 2020, Cuma
12.30
Mecidiyeköy Özel Çevre Hastanesi önü”