“30 Kasım’da Ankara’dayız!”

İstanbul ve Bursa’da TTB Merkez Konsey üyelerinin görevden alınması davasına dair yaptığı açıklamada “Olası bir görevden alma durumu karşısında TTB’yi terk etmeyeceğiz” denildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 28 Kasım 2023
  • 19:45

İstanbul ve Bursa’da TTB Merkez Konsey üyelerinin görevden alınması davasına dair yaptığı açıklamada “Olası bir görevden alma durumu karşısında TTB’yi terk etmeyeceğiz” denildi.

İstanbul Tabip Odası (İTO), Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkezi Konseyi üyelerinin görevden alınması istemiyle açılan ve 30 Kasım’da Ankara’da görülecek davanın karar duruşması öncesi basın toplantısı düzenledi.

“Seçimle gelen seçimle gider, meslek örgütüme dokunma” şiarıyla Cağaloğlu’nda bulunan oda binasında gerçekleştirilen toplantıda “30 Kasım’da Ankara’dayız” pankartı asıldı.

Basın metnini okuyan İTO Başkanı Nergis Erdoğan davanın hukuka ve mantığa aykırı olduğunu belirtti.  Mevcut durumu TTB ile ona bağlı odalara “baskı ve tehdit” olarak nitelendiren Erdoğan sağlık sistemindeki birçok soruna işaret etti. “Sağlıkta dönüşüm” adı altında bir program geliştirildiğini dile getiren Erdoğan şunları ifade etti:

“Bu durum, yalnızca hekimlere değil, halkın sağlık hakkına da yönelik bir tehdittir. 30 Kasım’da İstanbul Tabip Odası olarak Ankara’da yöneticilerimizin yanında olacağız. Olası bir görevden alma durumu karşısında TTB’yi terk etmeyeceğiz. Tüm gücümüzle hekimlerin hakkı için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

“TTB’nin örgütsel bütünlüğüne yapılan müdahaleyi kabul etmiyoruz” 

Bursa’da ise Bursa Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Bursa Şubesi, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bursa İl Koordinasyon Kurulu, Bursa Dişhekimleri Odası, Bursa Veteriner Hekimler Odası, Bursa Barosu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Bursa Şubeleri ve Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Güney Marmara Bölge Temsilciliği ortak basın toplantısı yaptı.

Meslek örgütleri adına açıklamayı Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Levent Tufan Kumaş okudu. Kumaş şunları ifade etti:

“TTB ve tabip odaları olarak, meslek örgütümüze yönelik baskıları kabul etmediğimizi, hekimlik değerleri, mesleki bağımsızlık ve halkın sağlık hakkı için mücadeleye devam edeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz. Son 40 yıllık süreçte hakkında açılan davaların tamamından beraat etmiş olan TTB ve yöneticileri, bütün baskılara rağmen yaşanan bu süreçten de gücünü ve meşruiyetini artırarak çıkacaktır.”

Hekimliğin yargılanamayacağını belirten BTO Başkanı Dr. L. Tufan Kumaş, basın toplantısına katılan meslek örgütlerine teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.