29 kişi serbest bırakıldı

Suruç Katliamı'nın 8. yıldönümü anmasında İstanbul’da gözaltına alınan 33 kişi Kartal Anadolu Adliyesi'ne getirildi. 29 kişi serbest bırakılırken, 4 kişi tutuklama sevk edildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 21 Temmuz 2023
  • 17:58

Suruç Katliamı’nın 8. yılında Kadıköy’de yapılan eylemlere polis saldırmış, 154 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 121 kişi sabah saatlerinde farklı hastanelerden serbest bırakılırken, “mevcutlu” talimatı verilen 33 kişi, öğle saatlerinde Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi’ne getirildi.

Anadolu Adliyesi'ne getirilen 33 kişiden 4 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi, 29 kişi serbest bırakıldı. Serbest bırakılanlar “Suruç’un hesabı sorulacak! Suruç için adalet herkes için adalet!” sloganıyla çıktı.

2911’den tutuklamaya sevk edilenler şu şekilde: Rojhat Demirdöken, Ramazan Canpolat, Yakup Bulut, Peşver Oğuz

Gözaltına tutulan ve adli kontrol şartıyla mahkemeye sevk edilen Peşver Oğuz ve Muhammed Rojhat Demirdöken adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.  Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen ESP üyesi Ramazan Canpolat ve Dev-Güç üyesi Yakup Bulut hakkında tutuklama kararı verildi.

Gözaltına alınanların serbest bırakılmasının ve tutuklama kararının ardından basın açıklaması yapıldı. Açıklamada Gençlik Örgütleri adına yapılan konuşmada şunlar ifade edildi:

“8 yıldır sokaklarda Suruç’un hesabını sorduk, sormaya da devam edeceğiz. Gözaltına alarak, işkence uygulayarak ve bizleri tutuklayarak mücadeleden alıkoymak isteyenler yanılıyor. Bizler 33’lerin mücadele bayrağına sahip çıkıyoruz ve mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz"  

Gençlik Örgütleri adına yapılan konuşmanın ardından gözaltı sürecini takip eden avukatlar adına konuşma yapıldı. Konuşma da iki gün önce gerçekleşen tutuklamalara değinildi. Her iki gözaltı ve tutuklama sürecinde de hukuksuzluğun ön plana çıktığı ve keyfi kararların verildiği söylendi. Gençliğin mücadele azmini kırmak için devletin gözaltı ve tutuklama saldırılarını hayata geçirdiği vurgulandı. 

20 Temmuz akşamı Vatan'da bulunan emniyette polislerin avukatlara yönelik saldırısından bahsedildi. "Saldırılara karşı direnenlerle mücadeleyi birlikte yükselteceğiz" denilerek konuşma sonlandırıldı. Açıklama “Gözaltılar,  tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz!” sloganıyla bitirildi.

Kızıl Bayrak / İstanbul