Yiğit devrimci Erdal Eren Kartal’da anıldı

12 Eylül askeri faşist darbesinin ardından sermaye devleti tarafından yaşı büyültülerek idam edilen Erdal Eren, katledilişinin 34. yıldönümünde Kartal’da anıldı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 11 Aralık 2014
  • 19:51

17 yaşında idam sehpasına sloganlarla yürüyen yiğit devrimci Erdal Eren için Kartal Üç Fidan Gençlik Kültür Evi’nde anma etkinliği düzenleyen Devrimci Liseliler Birliği, katil devletten hesap sorma kararlılığını bir kez daha dile getirdi.

Geçtiğimiz hafta boyunca anmanın hazırlık çalışmasını yürüten Kartal DLB gerçekleştirdiği toplantıların dışında Bankalar Caddesi’nde açılan standda ajitasyonlar eşliğinde bildiri dağıtımı gerçekleştirdi. Liselere gidilerek bildiri dağıtımlarıyla liseliler anmaya çağrıldı.

 

Mücadele sürüyor

Anma etkinliği Erdal Eren, Sinan Suner ve Ercan Koca için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. DLB adına yapılan konuşma ile devam eden anma etkinliğinde Erdal Eren’in genç yaşına rağmen devrimci mücadeleye katıldığı vurgulandı.

Bugün liselerde süren staj sömürüsüne vurgu yapılarak Oğuzhan Çalışkan örneğine dikkat çekildi. Eğitim sisteminde dinci-gerici anlayışın arttırılması, karma eğitimin sonlandırılması, Osmanlıca dilinin eğitime alınması gibi örnekler verildi. Bu sisteme karşı DLB saflarında mücadeleyi büyütmenin önemine dikkat çekilen konuşmada Denizler’den, İbolar’dan, Mahirler’den, Mazlumlar’dan, Erdallar’dan alınan bayrağın bugün Ali İsmail, Ethem, Abdullah, Mehmet, Hasan Ferit, Berkin, Medeni’lerin yolundan yürünerek taşınmaya devam edileceği belirtildi.

Anma Halil Manap’ın;

‘’Ardında bıraktığın bir bayrak olacak ölümün,

Okyanuslarda köpüren dalgalara,

Karlı dağ zirvelerinde

Çığlaşan şarkılara

Ve dalga dalga

Çoğalan milyonlara,

Bir selam ver

Çeliği eriten iradenle…’’

şiirinin meslek liseli bir öğrenci tarafından okumasının ardından söyleşi şeklinde devam etti. Söyleşide Erdal Eren’in genç yaşına rağmen tereddütsüzce mücadeleye katılması, liselerde yaşanan sorunlar ve DLB’nin güçlendirilmesi konuşuldu. 13 Aralık’ta Ankara’da gerçekleşecek miting ve anmanın çağrısı yapıldı.

Söyleşiye birçok liseli katılarak canlı tartışmalar yürüttü. Ardından meslek liselerinden bir lise meclisi kurulma kararı alındı. Anma söyleşi ve alınan kararların ardından sona erdi.

Liselilerin Sesi / Kartal