Suruç’ta katledenler, Suruç’un hesabını soranları yargılayamaz…

Tutuklanan 6 arkadaşımız serbest bırakılsın!

Suruç katliamını gerçekleştirenleri unutmadık, hesap soracağız! Devrimci mücadeleyi engellemek isteyenlere, Suruç’ta 33 arkadaşımızı katledenlere karşı mücadeleyi yükselteceğiz.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 19 Temmuz 2023
  • 13:46

Devrimci Gençlik Birliği, yaptığı yazılı açıklamayla Suruç katliamının hesabını sorma bilinciyle gerçekleştirilen bildiri dağıtımına yönelik azgın polis saldırısı sonucu gözaltına alınan ve ardından tutuklanan 6 arkadaşlarının derhal serbest bırakılması çağrısı yaptı.

DGB’nin yaptığı yazılı çağrı şöyle:

Bundan 8 yıl önce Kobâne’de yıkılan kentleri kurmak için yola çıkanlara yönelik katliamda 33 arkadaşımızı katledenler, Suruç Katliamı’nın hesabını sormak için Kadıköy’de bildiri dağıtan gençlik örgütlerine azgınca saldırdı. Polis saldırısında gözaltına alınan kırk dört arkadaşımızdan, Öğrenci Kolektifleri, Gençlik Komiteleri, SGDF ve Kaldıraç Üniversite üyesi altı arkadaşımız tutuklandı.

Dinci-faşist iktidar, işçi ve emekçilere yönelik her türlü hak gaspını ve sosyal yıkım politikalarını rahatça hayata geçirmek ve sermaye sınıfı için dikensiz gül bahçesi yaratmak hedefiyle devrimci ve ilerici güçlere azgınca saldırıyor.

Faşist baskı ve zorbalık gün geçtikçe tırmandırılıyor! Suruç Katliamı'nın 8. yılında hesap sorma çağrısıyla bildiri dağıtan arkadaşlarımıza yönelik vahşi polis saldırısı ve ardından altı arkadaşımızın tutuklanması bunun son örneğidir.

Bundan 8 yıl önce barbar IŞİD çetelerinin Suruç’ta gerçekleştirdiği katliama göz yumanlar, bugün de Suruç Katliamı’nın hesabını soranları engellemenin ve sindirmenin derdindedir. Ancak sermaye devletinin çabası nafiledir. Gözaltılarla, tutuklamalarla ve baskılarla gençliğin yükselen mücadelesini engelleyemeyecekler.

Suruç Katliamı'nı gerçekleştirenleri unutmadık, hesap soracağız!

Devrimci mücadeleyi engellemek isteyenlere, Suruç’ta 33 arkadaşımızı katledenlere karşı mücadeleyi yükselteceğiz.

Tutuklanan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın!

Yaşasın devrimci dayanışma!

Devrimci Gençlik Birliği

Temmuz 2023