Önder Babat vurulduğu yerde anıldı

2004 yılında katledilen Devrimci Hareket dergisi çalışanı Önder Babat vurulduğu yerde anıldı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 03 Mart 2018
  • 20:02

2004 yılında çalışanı olduğu Devrimci Hareket dergisinin bürosundan çıktığı sırada başından vurularak katledilen Önder Babat ölüm yıldönümünde, vurulduğu yerde yapılan eylemle anıldı.

Saat 19.00'da Taksim'deki İmam Adnan Sokak'ta başlayan eylem öncesi sokağın iki tarafı 4 otobüs, bir TOMA ve onlarca polis ile ablukaya alındı. Eylemi izlemek isteyenler de uzaklaştırıldı.

“Önder Babat için hep aynı inatla buradayız” pankartı açılan eylemde Babat'ın fotoğraflarının olduğu dövizler taşındı. Yapılan konuşmalarla Babat'ın katledilmesi anlatılırken, Babat'ın NATO toplantısı öncesi gençlik mücadelesine gözdağı vermek için öldürüldüğü belirtildi. Babat'ı, öğrencisi olduğu İstanbul Üniversitesi'nde iki gün önce anmak isteyen 17 kişinin hâlâ gözaltında olduğu ifade edilerek serbest bırakılmaları istendi.

Basın açıklaması baskılara karşın Babat'ı andıkları ifade edilerek başladı. “Susturucu takılı bir silahla başından vurularak katledilen genç bir devrimciyi anmak için, öğrencisi olduğu okulda stand açılmasına bile tahammülleri yok” ifadeleriyle süren açıklamada, muhalif aydınlara dönük baskılara, sosyal medya gözaltılarına ve Berkin'in cenazesine katıldığı gerekçesiyle savcı tarafından "Ahdımız var" denilerek tutuklamaya sevk edilen ve tutuklanan Berkay Ustabaş'a dikkat çekildi. Açıklama, Babat'ın mücadelesinin sürdürüleceği vurgusuyla sona erdi.

Saygı duruşu ile devam eden anmada sokağa karanfiller bırakıldı. Devamında eyleme destek veren kurumlar adına konuşmalar yapıldı. Babat'ı anarken gözaltına alınan gençlerin gözaltından gönderdiği mesaj okundu.

Eylemde “Önder Babat ölümsüzdür!”, “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Katiller halka hesap verecek!”, “Gözaltılar tutuklamalar baskılar bizi yıldıramaz!”, “Faşizme ölüm tek yol devrim!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!” sloganları atıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul