ODTÜ'de yol yapımına tepki

ODTÜ arazisindeki yol çalışmalarına tepki gösteren ODTÜ'lü öğrenciler eylem gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 27 Temmuz 2022
  • 12:05

ODTÜ’de yol yapımına karşı öğrenciler eylem yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) iş makinaları ABB eski Başkanı Melih Gökçek’in yarım kalan yol projesini tamamlamak için Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) arazisine girdi. ODTÜ’lü öğrenciler yol projesinin geçtiği alanda basın açıklaması yaptı. “ODTÜ rant yoluna hayır diyor” pankartı taşınan eylemde ODTÜ’lü öğrenciler adına açıklamayı okuyan Dilara Ercanlı okudu.

Ercanlı, yol projesi için bölgedeki ağaçların kesildiğini hatırlatarak “Mansur Yavaş burada ağaç olmadığını belirterek kelime oyunu yapmaktadır” ifadelerini kullandı. Ercanlı şöyle devam etti:

Nitekim ODTÜ arazisi Verşan Kök ve Melih Gökçek iş birliğiyle ABB’ye devredilmiş ve buradaki ağaçlar bir gecede yok edilmiştir. ABB’nin açıklamaları manipülatif ve asılsızdır. ABB’nin iddialarının aksine burası ODTÜ arazisidir ve ODTÜ’lüler olarak buradayız. Aylardır bu projenin zararlarını anlatıyoruz. Daha önce belediyeyle görüşmelerimizde bu arazinin rehabilite edilmesini istediğimizi söylemiştik Mansur Yavaş ODTÜ’lülerin karşısında Melih Gökçek olmak istiyorsa biz de Yavaş’ın karşısında Kavaklık direnişi olacağız. Herkesi bu proje karşısında mücadeleye çağırıyoruz.”

Ercanlı’nın ardından ODTÜ Mezunları Derneği adına Baki Arslan konuştu. Daha önce yol projesine defalarca karşı çıktıklarını hatırlatan Arslan şöyle konuştu:

“Belediye’den yapılan açıklama ilişkin bir şeyler söylemek istiyorum. Belediye iş makinelerin kendisine ait olmadığını ve buranın ODTÜ arazisi olmadığını söylemiş. Bu bölge ODTÜ arazidir, alana geldiğimizde burada iş makinalarının olduğu gördük ve taşınan malzeme yeni taşınmıştı, tekerlek izleri vardı. Dolayısıyla açıklama manipülatiftir. 11 km’lik yol projesinin yaklaşık 5 buçuk kilometresi ODTÜ arazisinden geçiyor. Geçen sene belediyenin yaptığı ihalede de bu bilgi var. Biz kentimize, üniversitemize sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

Arslan’ın ardından ODTÜ Biyoloji ve Genetik Topluluğu ile Çevre Topluluğu da yaptıkları açıklamalarla yolun yapımına karşı direneceklerini belirtti.