Kartal DLB Che anmasına çağırıyor

Devrimci Liseliler Birliği 9 Ekim Pazar günü Kartal Üç Fidan Gençlik Kültür Evi’nde gerçekleştireceği Che anmasına çağırıyor.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 06 Ekim 2016
  • 17:04

Kartal Devrimci Liseliler Birliği (DLB) 9 Ekim Pazar günü Ernesto Che Guevara'nın ölüm yıldönümünde Che'yi konu alan bir film gösterimi ve söyleşi gerçekleştirecek.

“Che olup Geleceğiz ve Değişecek Dünya!” şiarıyla yapılacak etkinliğe çağrı yapan Kartal DLB, “Dünyanın her yerinde emekçi halklara kan kusturan emperyalistlere karşı bir mücadele bayrağı olan Che’yi anıyoruz” diyerek etkinlik bilgilerini paylaştı.

Kartal DLB’nin 9 Ekim Pazar günü, Üç Fidan Gençlik Kültür Evi’nde saat 15.00’te gerçekleştireceği etkinliğe çağrısı şu şekilde:

Sermaye devleti sözcüsü meclis başkanının Che'ye “eşkiya” ve “katil” demesine karşı “asıl katil siz ve koruduğunuz sermaye sınıfıdır” diyoruz ve dünyanın her yerinde emekçi halklara kan kusturan emperyalistlere karşı bir mücadele bayrağı olan Che'yi anıyoruz.

Anmada Che'yi konu alan bir film gösterimi gerçekleştirecek; Che'nin hayatı ve anti-emperyalist mücadele üzerine bir söyleşi düzenleyeceğiz. Tüm liselileri film gösterimimize bekliyoruz.

Tarih: 9 Ekim Pazar günü 
Saat: 15.00 
Yer: Kartal Üç Fidan Gençlik Kültür Evi

Meslek liselilere mücadele çağrısı

Kartal DLB diğer yandan da gençliğin mücadelesini yükseltmek için de çalışmalarını sürdürüyor. Bugün sabah okula giriş saatinde meslek liselilere “Arkadaşlar, dersimiz hayat!” şiarlı bildiri dağıtımı gerçekleştirdi.

Liselerin açılışı ile hayata geçirilen “15 Temmuz darbe girişimi” gündemli gerici propagandaya ve ilerici öğretmenlere yönelik saldırılara karşı hazırlanan bildiride liseliler örgütlenmeye ve mücadele etmeye çağrıldı. Bildiride şu ifadeler yer aldı:

15 Temmuz kutlamalarına destek vermeyenleri ‘vatan haini’ ilan ettiler. Bizler de beyan ediyoruz; onlarca erkek çocuğa cinsel istismarda bulunan Ensar Vakıflarına destek çıkanları savunmayacağız! Cansel Buse'nin ölümüne neden olan istismarcı öğretmen ve bu olayı saklayan okul yönetimini, onları serbest bırakan mahkemeleri savunmayacağız! Okulları özelleştiren, ‘Paran kadar oku!’ deyip ailelerimizin yolundan bizleri fabrikalara çocuk işçiliğe gönderen bu sistemi savunmayacağız! Yanı başımızdaki sıra arkadaşımızı dilinden, ırkından, mezhebinden dolayı düşman eden eğitim sistemini savunmayacağız! Anadilini konuşmak isteyenleri terörist ilan edip, zorunlu yabacı dil uygulayan anlayışı savunmayacağız!

Liselilerin Sesi / Kartal

İLİŞKİLİ HABERLER