İTÜ’de Okan Bayram için eylem

İTÜ Uzay Mühendisliği mezunu ve İTÜ’de bir kahve işletmesinde çalışan Okan Bayram’ın kampüs içerisinde yer alan bir inşaatta intihar etmesinin ardından bugün (26 Ocak) eylem gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 26 Ocak 2024
  • 14:25

İTÜ Uzay Mühendisliği mezunu ve İTÜ’de bir kahve işletmesinde çalışan Okan Bayram’ın kampüs içerisinde yer alan bir inşaatta intihar etmesinin ardından bugün (26 Ocak) eylem gerçekleştirildi.

“Bu işin peşini bırakmayacağız”

İTÜ Öğrencileri imzası ile “Okan Bayram isyanımızdır!” yazılı ozalitin taşındığı eylem MED çimlerden Ari Kapı’ya yürüyüşle başladı. Arı Kapı’ya gelindiğinde eyleme Okan Bayram’ın ailesi de katıldı. Açıklamada Okan’ın ablası söz aldı ve şunları dedi:

"Her yere kamera koyan okul yönetimi neden inşaat çevresine bir tane bile kamera koymuyor. Okan öldükten saatler sonra haberimiz oldu bizi aramaya tenezzül bile etmediler. Okul yönetimini sorumlu tutuyorum ben."

Okan’ın amcası da söz aldı ve şunları ifade etti:

“Okan intihar edecek bir çocuk değildi. Bunun kesinlikle intihar olduğuna inanmıyoruz. Cinayettir bu. Bu işin peşini bırakmayacağız.”

Ardından Uzay Mühendisliği bölümü bir öğrenci de söz alarak şunları dedi:

“Bana bildiri dağıttığım da sesimi çıkardığım da Okan’ı tanıyor musun diye soruyorlar. Okan’ın hesabını sormam için en yakını olmama gerek yok. Eminim ki ben de aynı şeyi yaşasam arkadaşlarım benim yaptığımı yaparlardı.”

Konuşmaların ardından İTÜ Öğrencileri adına basın açıklaması okundu. Basın açıklamasında en ufak bir olayda öğrencilerin tepesine dikilen ÖGB’lerin asıl olması gereken tehlikeli yerlerde olmadıkları, tehlikeli bir inşaat çevresinin neden tam kapatılmadığının soruları yönetime soruldu. Yaşanan intiharlar in münferit olmadığı Sibel’in, Enes’in, Resul’ün katili olan düzenin Okan’ın da katili olduğu vurgulandı. Basın açıklaması ve yürüyüş boyunca “Yaşayacak yaşatacağız”, “İntihar değil bu bir cinayet!”, “Okan Bayram isyanımızdır!” sloganları atıldı. 

Kızıl Bayrak / İstanbul