İTÜ öğrencileri saldırıyı protesto edip boykota devam dedi

İTÜ öğrencileri, yemekhane ve kantinlerdeki fahiş fiyatları boykot eden en az 4 öğrenciye soruşturma açılmasını protesto ederek, talepleri kabul edilene dek boykotu sürdüreceklerini ifade ettiler.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 06 Ocak 2020
  • 13:27

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencileri bugün yaptıkları basın açıklamasında yemekhane ve kantinlerdeki yeni zamlarla artan yemek fiyatları üzerine boykot başlatan en az 4 öğrencinin darp edilip, soruşturma açılmasını protesto etti. Bununla birlikte boykotu talepleri kabul edilene dek sürdüreceklerini ifade ettiler.

İTÜ Maslak Kampüsü Ana Kapısı önünde yapılan basın açıklamasında İTÜ Dayanışması’ndan Sera Yağmur Sonat açıklama yaptı.

Öğrencilerin bağışlarıyla alternatif bir kantin kurmaya çalıştıklarını belirten Sonat, 26 Aralık günü özel güvenliğin saldırdığını ifade ederek “Çay kazanımız güvenlik müdahalesiyle devrildi. Bu saldırının görüntüleri pek çok yerde yayınlandı. İTÜ rektörlüğü ise bu konuya ilişkin hiçbir açıklama yapmadı, öğrenciye saldıran güvenliğe dair resmi bir bilgi verilmedi” dedi.

İTÜ mezunu bir kişinin de 3 Ocak’ta yine özel güvenlik saldırısıyla darp edildiğini belirten Sonat,  “Tüm bunlar yetmezmiş gibi soruşturma tamamlanmadan öğrencilerin okula girmesini engellemek yönünde bir karar çıkartmıştır. Bu yargısız infazdır. Sonuçlanmamış bir soruşturma üzerinden final döneminde öğrencilerin okuldan uzaklaştırılmaları hukuksuzdur. Sayısını tam olarak bilmemekle beraber en az 4 arkadaşımız bu hukuksuz kararlar nedeniyle sınavlarına girememektedir” dedi.

Sonat, soruşturmaların ve hukuksuz cezaların derhal kaldırılması, öğrencilere saldıran ÖGB’lere soruşturma açılıp ceza verilmesi ve zamların geri çekilmesinden oluşan talepleri kabul edilene kadar boykota devam edeceklerini belirtmesinin ardından söz alan öğrencilerden Deniz Eksin, saldırıların hesabını soracaklarını ifade etti.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğrencilerinin birlikte mücadeleyle kazandıklarını vurgulayan Eksin, İTÜ için de mücadele çağrısı yaptı.