"Fahiş zamlar geri çekilsin"

Doğuş Üniversitesi öğrencileri üniversite yönetiminin %5 zam sözünü tutmayıp, yüzde 300'lere varan fahiş zam yapmasına karşı Dudullu Kampüsü önünde aileleriyle birlikte eylem gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 18 Ağustos 2022
  • 20:50

Doğuş Üniversitesi öğrencileri üniversite yönetiminin %5 zam sözünü tutmayıp, %300’lere varan fahiş zam yapmasına karşı Dudullu Kampüsü önünde aileleriyle birlikte eylem gerçekleştirdi.

“Müşteri değil öğrenciyiz” yazılı bir pankartı taşıyan öğrenciler adına yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Bugün bu görüşmenin yapılacağını ve okulun taleplerimize olumlu yanıt vereceğini umuyoruz. Üniversitenin alacağı her türlü karara hazırlıklı olduğumuz bilinmelidir. Eğitim hakkımızı savunmaktan ve bize verilen sözlerin tutulmasını ifade etmekten vazgeçmeyeceğiz. Doğuş Üniversitesi ülke kamuoyunda öğrencilerini fahiş fiyatlarla mağdur eden ve taleplerini görmezden gelen bir üniversite olarak tanınmıştır. Bu durumu değiştirmek, yine Doğuş Üniversitesinin ellerinde.”

“Haklarımızı yedirmeyeceğiz”

Açıklamanın devamında Doğuş Üniversitesi yönetimine şu şekilde seslenildi:

“Süreci uzatmayın ve derdiniz marka değeriyse bunu düşürenin siz olduğunu bilin. Verdiğiniz sözleri tutmayarak öğrenciler ve ailelerini mağdur eden sizsiniz fakat buna rağmen öğrencilere soruşturma açıyor, eğitim hakkımızı elimizden almaya çalışıyor, asistan arkadaşlarımızı işten çıkartıyorsunuz.

Hiçbir öğrenci arkadaşımız yalnız olduğunu sanmasın. Haklarımızı aramaktan vazgeçmeyeceğiz. Onurlu bir mücadele verdiğimizi biliyoruz.

Bizler bugün tekrar ailelerimizle buradayız, Doğuş Üniversitesi öğrencileri burada. Haklarımızı yedirmeyeceğimizi bir kez daha haykırıyoruz.

Bugün çıkacak karar zamların geri çekilmesi olmalıdır. Öğrenci arkadaşlarımıza bir yaptırım uygulanmamalıdır. Öğrencilerin ve ailelerin emekleri çöpe atılamaz, atılmayacak.”

Ailelerin okul yönetimi ile görüşmesi devam ederken öğrenciler oturma eylemi gerçekleştirdi.