Doğuş Üniversitesi’nde eylemler sürüyor!

Doğuş Üniversitesi öğrencileri aileleri ile birlikte fahiş zamlara karşı “Müşteri değil öğrenciyiz!” şiarıyla eylem gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 16 Ağustos 2022
  • 15:30

Özel ve vakıf üniversitelerinde, harç ücretlerine %100 ila %300 arası yapılan zamlar bir süredir protestolara neden oluyor. 

Doğuş Üniversitesi’nde, geçtiğimiz hafta okul içerisinde yapılan forum ve eylemlerde öğrenciler taleplerini dile getirmiş, ancak yönetim bu talepleri karşılamamıştı. Bunun üzerine bugün (16 Ağustos) öğrenci ve veliler Dudullu Kampüsü önüne çağrı yaptı. 

“Gelecek mücadelesi kazanacak!”

Doğuş Üniversitesi Dudullu Kampüsü önünde bir araya gelen öğrenciler ve aileleri basın açıklaması gerçekleştirdi. Öğrenciler adına yapılan basın açıklamasında okul yönetiminin sözünde durmadığı vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

“Doğuş Üniversitesi yönetimine sesleniyoruz. Bu kadar diretmeyin ve karşımıza çıkın. Bizlere verdiğiniz sözlerin arkasında durun. Bu ısrarın devam etmesi sandığınız gibi zamların kabul edilmesiyle sonuçlanmayacak. Aksine öğrencilerin mücadelesi, dayanışması büyüyecek.

Bizler bugün ailelerimizle buradayız, işte Doğuş Üniversitesi öğrencileri burada, tek ses olarak yapılan zamların geri çekilmesini talep ediyoruz.

Zamlar geri çekilene kadar eylemlerimize ve hak arayışımıza devam edeceğiz, daha fazla büyüyeceğiz, daha çok aileye ulaşacağız, daha çok akademisyen yanımızda olacak ve bizleri müşteri olarak gören bu zihniyet kaybedecek, gençliğin hakları için yürüttüğü mücadele, gelecek mücadelesi kazanacak.”

Öğrenci velileri tepkili

Öğrenci velileri ise yaptıkları konuşmalarda fahiş zamlara karşı protestolarını hem hukuki hem de eylem biçiminde devam edeceklerini ifade ettiler. Veli konuşmalarının ardından üniversitede tanıtım bölümünde çalışan bir öğrenci eylemlere destek verdiği için işten atıldığını, talepleri karşılanana kadar mücadeleye devam edeceğini belirtti.

Yapılan açıklamadan sonra veliler üniversite yönetimi ile görüşmeye geçti.

Doğuş Üniversitesinde veliler mütevelli heyeti ve ardından rektörle görüşme yaptılar. Veliler kapı önünde yaptıkları açıklamada hem işten atılan öğrenciler hem de zamların geri çekilmesi için konuştuklarını ifade etti. Bir dahaki görüşme 19 Ağustos'ta saat 16.00'da gerçekleşecek. Veli ve öğrenciler Perşembe günü yine eylemde olacaklarını belirttiler. 

Kızıl Bayrak / Ümraniye