Erdal Eren yaşıyor DLB - DGB savaşıyor!

Gebze Devrimci Liseliler Birliği (DLB) ve Devrimci Gençlik Birliği (DGB) Erdal Eren’in katledilmesinin 34. yıldönümünde yapılacak anma yürüyüşüne çağrıda bulundu.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 10 Aralık 2014
  • 18:46

12 Eylül’den bu yana gerici saldırıların sürdürdüğüne dikkat çeken Gebze DLB ve DGB, eylem çağrısına ilişkin açıklama yaptı. DLB ve DGB’nin açıklaması ve anma çağrısı şu şekilde:

“Erdal Eren’in idam edilişinin üzerinden 34 yıl geçti. 34 yıllık süreçte sermaye diktatörlüğü darbeyle birlikte gericiliği, faşizmi ve sömürüyü azgınca uygulaya geldi. Türkiye’de yaşayan emekçi halklara kölelik koşullarında yaşam reva görüldü. Eğitimde ticarileşmenin önü 4+4+4 sistemi ile hız kazandı. Darbeden günümüze gericiliğin ve ticari eğitimin önünü açan yasalara karşı gelen öğrenci gençliğe yönelik saldırılar devam etti. Zorunlu din dersi ile “dindar ve kindar” bir nesil yetiştirme çabaları şimdi de Osmanlıca dersi tartışmaları ile süregelmekte.

Erdal Eren yaşı büyütülerek asılan bir devrimciydi. Erdal Eren’in de farkında olduğu gibi sermaye devletinin asıl hedefi mücadeleyi yok etmekti. Fakat düzen amacına ulaşamadı. Gençliğin devrimci birliği için adımlarımıza hız kazandırarak devam ettiğimiz mücadelede hepimiz birer Erdal olarak sermaye diktatörlüğünün karşısına çıkmaya devam ediyoruz. 17’sinde Erdal’ı idam eden, yine 17’sinde stajyer öğrenci Oğuzhan’ı iş kazasında katleden sermaye diktatörlüğünden hesap sormaya güçlenerek devam ediyoruz. Üniversitelerden, liselerden, fabrikalardan sokağa çıkıyor Erdal Eren’i anıyoruz.

Deniz’in, Mahir’in, İbo’nun, Erdal’ın mücadele geleneğini yaşatan ve bu geleneği geliştiren Devrimci Liseliler Birliği ve Devrimci Gençlik Birliği olarak Erdal Eren’in idam edilişinin 34. yılında safları sıklaştırmaya, gerçekleştireceğimiz yürüyüşe katılma çağırıyoruz.

Tarih: 12 Aralık Cuma

Saat: 17.30

Yer: Gebze Eski Çeşme önü

Gebze Devrimci Liseliler Birliği

Gebze Devrimci Gençlik Birliği

10.12.14”