DGB İstanbul İl Meclisi gerçekleştirildi

İstanbul’da gerçekleştirilen DGB İl Meclisi’nde “Özgürlük ve gelecek buluşması” kapsamında “Gençliğin seçimi” tartışıldı ve planlama yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 09 Ocak 2023
  • 20:30

İstanbul Devrimci Gençlik Birliği 8 Ocak Pazar günü İl Meclisi gerçekleştirdi. Öncelikle siyasal sürecin tartışıldığı Meclis'in devamında üniversitelerde ara tatilin ardından başlayacak yeni döneme ilişkin çok yönlü bir planlama gerçekleştirildi.

Siyasal süreç tartışmasında birçok konu ele alındı. Seçimler tartışmaların ana gövdesini oluştururken mafyalaşan ve çeteleşen devletin son icraatlarından biri olan Sinan Ateş cinayeti, asgari ücret, EYT ve ekonomik kriz de diğer başlıklar arasındaydı.

“Gençliğin seçimi”

Gençliğin gündemleri ve sorunları üzerine konuşmalar gerçekleşti. Seçimlere ilişkin yapılan konuşmalar da gençliğe hangi politik söylemler ile gidilmesi gerektiği, sorunlar karşısındaki çözüm yolunun düzenin alternatifleri ile değil kendi mücadelemiz ile gerçekleşeceğinin anlatılabilmesi vb. üzerine bir dizi tartışma gerçekleştirildi.

Siyasal sürecin konuşulmasının ardından Şubat ayında yapılması düşünülen seçim gündemli panel/buluşmaya ilişkin bir dizi pratik planlama ve tartışma gerçekleştirildi. Politik mahiyetinden biçimine, amaç ve kapsamından ne şekilde örgütleneceğine kadar detaylı bir tartışma yapıldı.

“Özgürlük ve gelecek buluşması”

İl Meclisi'nin bir diğer konu başlığı ise Nisan ayında yapılması düşünülen “Özgürlük ve gelecek buluşması” oldu. “Özgürlük ve gelecek buluşması” ile gençliğin yaşadığı yakıcı sorunlar karşısında ne yapması gerektiğinin anlatılabilmesi hedefleniyor. Geniş gençlik kesimlerinin yan yana gelebilmesi ve sorunlar karşısında bir yol haritası belirleyebilmesi bu buluşma ile sağlanmak hedefleniyor.

Meclis'te buluşmanın başlıkları, teknik boyutu, araçlar ve örgütlenme biçimine ilişkin çok yönlü tartışmalar gerçekleştirildi. Buluşmaya giden ara duraklara da dikkat çekilen sohbetlerde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne ilişkin ön tartışmada gerçekleştirildi.

DGB İl Meclisi, 1 Ocak itibariyle yayın hayatına başlayan, işçi ve emekçilerin sesi Emeğin Kurtuluşu Gazetesi’nin değerlendirilmesi ve yaygınlaştırılması tartışmaları ile sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul