Devrimci liseliler EL CHE’nin yolunda!

Küba Devrimi’nin komutanı Che’nin 47. Ölüm yıldönümünde, Che’nin yolundan mücadeleyi büyüten liseli genç komünisler Che’yi andı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 13 Ekim 2014
  • 18:51

Küba Devrimi’nin komutanı Che’nin 47. Ölüm yıldönümünde, Che’nin yolundan mücadeleyi büyüten liseli genç komünisler Che’yi andı.

“EL CHE'nin yolunda, DLB saflarında sen de varsın” diyen Kartal DLB, 47. yılında Che'yi andı.

Etkinlik öncesinde Kartal’ın merkezi noktalarında “Ortadoğu'yu kurtarabilecek tek güç devrimdir! / DLB”, “EL CHE'nin yolunda, DLB saflarında sen de varsın! / DLB”, “CHE yaşıyor, DLB savaşıyor! / DLB” yazılamaları yapan Kartal DLB, bugün Che anması gerçekleştirdi.

Etkinliğin açılış konuşmasında, Ernesto'nun doktorken Latin Amerika ülkelerini gezdiği ve orada insanların yaşadığı sorunların kaynağını sorgulayıp mücadeleye katıldığı, emperyalist-kapitalist sisteme karşı mücadele ettiği anlatıldı. Bugün Ortadoğu'da gerçekleştirilen katliamlara ve emperyalist-kapitalist sisteme karşı Che gibi, 6. Filo'yu denize döken Denizler gibi olunması gerektiği vurgulandı.

Bugün Ortadoğu'da tankıyla-topuyla saldıran emperyalizmin, liselilere de eğitimde gericilik ve baskı dayattığının dile getirildiği konuşmada, işçi ve emekçi ailelerine de yaptığı zamlar ve kötü çalışma koşullarıyla saldırdığı söylendi. Aynı zamanda emekçilerin paralarını da halkların üzerine bomba olarak yağdırdığı söylendi.

Anma etkinliği, liselerde bizlere uygulanan baskılara karşı neler yapılabileceği üzerine tartışmalarla devam etti.

Bu bölümde yürütülen tartışmalarda imza ve anket çalışmaları yapılması kararlaştırıldı.

Tüm liselerde “Emperyalist savaşa değil, eğitime bütçe!”, “Ortadoğu'da işgalci, okulda müşteri olmayacağız!” başlıklarıyla imza kampanyası yürütülmesi kararlaştırıldı.

Tartışmalar sonucunda ayrıca, meslek liselerine de staj sömürüsü konulu bir imza kampanyasıyla gitmek kararlaştırılırken 29 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirilecek DLB İl Meclisi için okullarda “Sen de varsın!” başlıklı bildirilerin dağıtılması karar altına alındı.

Liselilerin Sesi / Kartal