Devrim şehitlerini anmak suç değil onurdur!

Devrim şehitlerini anmak suç değil, onurdur! Bu onuru her sene layıkıyla yerine getirmeye, iktidarın korkularını büyütmeye de devam edeceğiz!

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 25 Mayıs 2021
  • 09:30

20 Mayıs günü, Türkiye devrimci hareketi önderlerinden İbrahim Kaypakkaya ve mayıs ayı devrim şehitleri için Ankara Mamak’ta 9 ilerici-devrimci örgütün çağrısıyla gerçekleştirmek istediğimiz anma etkinliğine polis saldırdı. Yoldaşlarımızın da aralarında olduğu 13 kişi işkence ile gözaltına alındı.

Aynı günün akşamı ise gözaltına alınanların evleri basıldı. Gözaltına alınan 12 kişi, 4 gün boyunca TEM’de gözaltında tutulurken, gözaltı süreleri keyfi bir şekilde 4 gün daha uzatıldı.

İstanbul Kadıköy’de de İbrahim Kaypakkaya’yı anmak isteyen gençlik örgütleri, aynı polis şiddetiyle karşılaşmış, onlarca kişi işkenceyle gözaltına alınmıştı.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi sermaye devleti estirdiği bu terörle, İbrahim Kaypakkaya’yı anma eylemlerine azgınca saldırmaya ve birçok kişiyi de işkenceyle gözaltına almaya bu yıl da devam etti. Dün olduğu gibi bugün de devletin aynı tahammülsüzlüğüyle karşı karşıyayız. Diyarbakır zindanlarında ser verip sır vermeyerek, direniş destanı yaratan İbrahim Kaypakkaya, bugün de sermaye devletine korku salmaya devam ediyor.

Emperyalizme karşı 6. Filo eylemlerinde, Komer’in arabasının yakılmasında, okul, fabrika işgallerinde en önde yer alarak kitleleri arkalarından sürükleyen Denizlerin, İbrahimlerin bugün hâlâ sahipleniliyor oluşu, iktidarın korkularını büyütüyor. Nurhak Dağı’nda katledilen Sinanlar, Kürt halkının özgürlük mücadelesinin birer simgeleri olan Hâkî Karer ve Dörtler, bugün hala kitleler nezdinde sahipleniliyor ve sermaye iktidarının tahammülsüz saldırıları bu korkularından kaynaklanıyor.

Bizler bu topraklarda devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşen şehitlerimizi, her ne pahasına olursa olsun sahiplenmeye, anmaya devam edeceğiz. Onlar, insanlığın kurtuluşu mücadelesinde yaşamlarını yitirmiş, bizlere de gerek davaya adanmışlık gerek siper yoldaşlığı gerekse devrimci kimlik üzerine büyük bir miras bırakmışlardır.

Bu mirası geleceğe taşımaya devam edeceğiz. Sermaye devletinin baskıları, yasakları, işkenceleri ve gözaltı saldırıları bizleri yıldıramaz! Devrim şehitlerini anmak suç değil, onurdur! Bu onuru her sene layıkıyla yerine getirmeye, iktidarın korkularını büyütmeye de devam edeceğiz!

Gözaltılar, derhal serbest bırakılsın!

Devrim şehitleri ölümsüzdür!

Devrimci Gençlik Birliği