“Bu önlemler de bizim için değilmiş”

KYK Florya Beşyol Kız Öğrenci Yurdu’nda Kızıl Bayrak’a konuşan bir öğrenci, KYK yurtlarında öğrencilere yapılan dayatmayı anlattı ve “Bu önlemlerin de bizim için olmadığını anlamış bulunuyorum” diye ekledi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 16 Mart 2020
  • 21:35

Umreden dönenlerin karantinaya alınması ile birlikte KYK yurtlarında öğrenciler yurtlardan çıkarıldı. Bazı yurtlar karantina bölgesi ilan edilerek umreden dönenler yerleştirildi. KYK Florya Beşyol Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan bir öğrenci yaşadıklarını Kızıl Bayrak’a anlattı.

- Umre'den dönenlerin karantinaya alınacağı söylenmiş fakat karantina alanlarının yurtlar olacağı belirtilmemişti. Ankara Gölbaşı'nda KYK yurdunda kalan öğrencilerin gecenin bir saatinde dışarı çıkarılarak yaşadığı mağduriyeti herkes gördü. Şimdi de siz aynı mağduriyeti yaşıyorsunuz. Yurdu boşaltmanız gerektiği söylendiğinden bu yana neler yaşıyorsunuz?
Ben Florya Beşyol KYK yurdunda kalıyorum ve dün geceden itibaren hepimiz Ankara’daki arkadaşlarımızın maruz kaldığı durumu yaşamış oluyoruz. Ben dün yurtta kalmamıştım, bu sabah yurda gittiğimde bütün eşyalarımın rastgele bir şekilde bir şeylerin içerisine sıkıştırıldığını gördüm. Aradığım şeyleri bulamadım, bazı eşyalarım kayıptı. Hepimizin sinirleri de çok kötü şu anda. Saat öğlen 12.00’ye kadar yurdu terk etmemizi istediler. Bilet alabilen arkadaşlarımız memleketlerine döndüler. Alamayanları ise Cevizlibağ’da bulunan başka bir KYK yurduna yönlendirdiler. Ama oraya giden arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla orada kalan arkadaşlarımız da eşyalarını toplamış bir vaziyette bekliyorlarmış. Yurtlarda öğrenciler valizleri toplu her an duyuru bekliyorlar. Aslında orası da toplanma alanı gibi bir yer olmuş durumda.
-Üniversiteler de üç haftalığına tatil edilmiş durumda. Öğrencilerin bulunduğu şehirlerde havalimanları ve otogarlara akın ettiği görüntülerini gördük. Alınan önlemler hakkında ne düşünüyorsunuz?
En başta alınan bu önlemler yeterli gibi görünüyordu bana ama daha sonrasında bu önlemlerin de bizim için olmadığını anlamış bulunuyorum. En nihayetinde binlerce insan kendi çabaları ile sağlıksız koşullarda evine gitmeye çalışırken gidemeyenlerin ise barınma hakları elinden alınmış olundu. Bizlerin nereye gidecekleri umurlarında bile olmadan umreden gelecekler için yurtlarımızı boşaltmamız söylendi. Öğrencileri bir tehlikeden "kurtarmaya" çalışırlarken başka bir tehlikenin içine atıyorlar. Mesela evlerine gidecek olanlar da büyük bir sorun teşkil ediyor. Birkaç insanda bu virüs varsa otogarlardaki o sağlıksız ortamlarda daha da çok yayılacaktır. Üstelik başka şehirlere de sıçrayacaktır. Tüm bunların planlı bir şekilde yapılması gerekiyordu dayatmalarla olmamalıydı.
Buralarda yan yana gelebileceğimiz kimse de kalmadı. Yani bir panik havası ile herkes memleketlerine dağıldığı için yurtta bu mağduriyetimize karşı arkadaşlarımızla da bir araya gelememiş olduk.

Kızıl Bayrak / İstanbul