Boğaziçi gözaltıları devam ediyor

Boğaziçi Üniversitesi gözaltıları devam ediyor. Aralarında DGB'lilerin de olduğu gözaltı listesi bulunduğu ifade edilirken, İstanbul Valiliği doğrudan Boğaziçi Üniversitesi eyleme korona tedbiri bahanesiyle yasak getirildiğini duyurdu.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 06 Ocak 2021
  • 08:29

Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasını protesto eden üniversitelilerin evlerine salı günü yapılan baskınların ardından baskınlar devam etti.

Devrimci Gençlik Birliği’nden Ulaş Uslu’nun evi basıldı. Evde arama yapan polislerin, Uslu'yu evde bulunamazken bir şey almadan gittiği ifade edildi. Polis, Devrimci Gençlik Birliği'nden Gözde Ekici'nin de ikamet adresine gittiği ve Ekici'yi bulamadığı ifade edildi.

Baskınlarda Devrimci Anarşist Faaliyet'ten (DAF) Zeynel Çuhadar ve Rıdvan Gezegen, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eşbaşkanı Deniz Bahçeci, Yeni Demokrat Gençlik'ten (YDG) Mert Soydan ve Elif Karakaya, Sosyalist Gelecek Hareketi'nden (SGH) Aydın Onay, Sosyalist Devrimci Gençlik'ten (SDG) Arzum Yalçın; Gençlik Komiteleri'nden Çiçek Yaman gözaltına alındı.

Bunun yanı sıra gözaltı süresinin 4 güne uzatıldığı ifade edildi. Hukuksuz gözaltı terörüne karşı gözaltındaki öğrencilerin açlık grevine başladığı belirtildi.

Boğaziçi eylemine korona yasağı

Koronavirüs (Covid-19) salgını karşında yeterli önlem almayan AKP-MHP iktidarı salgın bahanesiyle yasaklamalar getirmeyi sürdürüyor. Bu kez İstanbul Valiliği doğrudan Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyım rektör atamasına karşı yapılacak eylemleri yasakladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya imzalı yasaklama kararında şu ifadeler yer aldı:

"Bazı sivil toplum kuruluşları ve topluluklar tarafından basın ve sosyal medya yoluyla Boğaziçi Üniversitesi kampüsü önünde bugün toplanma çağrıları yapılmaktadır.

Beşiktaş ve Sarıyer İlçelerimizin Hıfzıssıhha Kurulu kararları ile yapılması planlanan toplanmanın toplumun salgından korunması ve salgının yayılımının engellenmesi çalışmalarına olumsuz tesir edebileceği değerlendirilerek, bu ilçelerimizde her türlü toplantı, gösteri ve yürüyüş yasaklanmıştır."