Anneler gününde “çocukları ölen anaların” yanındayız!

14 Mayıs’taki Anneler Günü’nde bir çocuğunu kaybeden annelere binlerce çocuğunun olduğunu söylemeye gideceğiz.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 11 Mayıs 2017
  • 15:45

“Ölümün ve tasanın
Çemberinden geçmiş analar,
Doğan ulu günün ortasına bakın;
Kalkık yumrukları titrer,
Buğdayın üstünde,
Bilesiniz.”
(P. Neruda, Oğulları Ölen Analara Türkü)

“Ölümün ve tasanın çemberinden geçmiş analar” der Neruda kendi coğrafyasındaki ölümlerin ardından bayraklaşan anaları anlatırken. Sınırları olmayan bir türküdür anaların türküsü. Bu coğrafyada çokça tanıktır devletin katliamcı yüzüne. Bir gün adı olan “cumartesi” kayıpları arayan annelerin çığlığı ile anılır, anneler meydanlarda yuhalatılır, cansız bedenleri günlerce sokak ortasında kalır. Sokak ortasında, barikatlarda, katliamların orta yerinde yükselen çığlık annelerindir. İş cinayetlerinde, madenlerde bakanların suratına çarpan öfke annelerindir.

Sistem annelere bir gün verdiğini söylüyor. Her gün öldürdüğü, ölüme mahkum ettiği, yoksun bıraktığı anneler için bir gün diyor. Bunu da hediye paketleri içinde, ambalajlarla “tüketin” diyerek, sevgiyi pazarlayarak yapıyor. Özel günler özel mülkiyet düzeninin devamını sağlamak içindir. Bu sistem içinde ki adı kapitalizmdir, toplu olarak yapılan her şey sürümden kazanma mantığına eş değerdir. Çünkü sistem üretim sürecini böler, pazara sunulan ürünün daha fazla kar getirmesi için her şeyi yapar. Özel günler ister, her şey bireysel olsun, birer birer çokça tüketin der. Ölümü, toplu dağıtır adına katliam deriz.

Şimdi bizler özel mülkiyet düzenine karşı, onu yıkmak için yumruklarını dikenler bu sistemin aldığı canlarımızın annelerine gideceğiz. Pazarlarında, plazalarında, alışveriş merkezlerinde sattıkları ev ürünleri ile anneler gününü kutlamamızı isteyenlere karşı dayanışmamızla duracağız. Çocuklarını, eşlerini devletin türlü türlü katliamlarında kaybeden annelerin yanında olacağız.

14 Mayıs’taki Anneler Günü’nde bir çocuğunu kaybeden annelere binlerce çocuğunun olduğunu söylemeye gideceğiz. Bu ölüm ve meta düzeninden hesap soracağız, yan yana, hep birlikte!

İletişim için:

İstanbul
Avrupa yakası: 0536 714 62 06
Anadolu yakası: 0537 969 26 63

Gebze: 0542 843 16 01

Devrimci Gençlik Birliği - Devrimci Liseliler Birliği