Ankara'da DGB'den buluşma ve çağrı

Ankara'da DGB "Özgürlük ve gelecek buluşması" gerçekleştirdi. Bunun yanı sıra gençliği 1 Mayıs'ta alanlara, 6 Mayıs'ta ise 50 yılın çağrısına kulak vermeye çağırdı.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 18 Nisan 2022
  • 09:10

Devrimci Gençlik Birliği gençliği mücadeleye çağırmaya devam ediyor. Ankara’da 16 Nisan günü “Özgürlük ve gelecek buluşması” gerçekleştirildi. 1 Mayıs ve 6 Mayıs faaliyetleri kapsamında ise çağrı materyalleri kullanıldı.

“Kriz, savaş, gençlik ve 1 Mayıs”

Ankara da “Özgürlük ve Gelecek” buluşması 16 Nisan’da gerçekleştirildi. Kriz, savaş, gençlik ve 1 Mayıs gündemli etkinlikte başta ekonomik krizin sebepleri ve bugün kapitalist sistemin yapısal bir sorun olduğunu üzerine sohbetler gerçekleştirildi. AKP-MHP iktidarının ekonomi politikalarının krizi daha da derinleştirdiği, krizin faturasının ise bugün topluma ödetilmek istenildiği ifade edildi.  Ekonomik krizin gençliğin hayatının en temel sorunlarından biri haline geldiği vurgulandı. Birçok öğrencinin çalışmak zorunda kaldığı buna rağmen barınma, ulaşım ve beslenme gibi temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamadığından bahsedilerek savaş ve krizin bağı üzerine tartışmalara geçildi.

Ukrayna nezdinde devam eden savaşın dünyadaki ekonomik krizin bir yansıması olduğu artan hammadde ve pazar arayışının halklara yıkım getirdiği ifade edildi. Savaşın sorumlusunun sadece ne NATO-ABD ne de sadece Rusya olmadığı iki emperyalist tarafın arasındaki pazarlıklar ve hakimiyet savaşı olduğu ifade edildi.

Son olarak ekonomik ve siyasin krizin, savaşın gençliğin üzerindeki etkileri üzerine tartışmalar gerçekleştirildi. Gençliğin bireysel çözümler arama, yurt dışında bir hayat sürebilme gibi eğilimleri olduğu ifade edildi. Gençlikte biriken öfkesini seçim sandıklarına değil devrim mücadelesine yönlendirilmesi gerektiği vurgulandı.  Tüm baskı ve kriz ortamında gençliğin kendi talepleri ile 1 Mayıs’ta işçi sınıfının yanında yer alması gerektiği ve okullarda mücadeleyi büyütme çağrısı ile etkinlik sonlandırıldı.

Ankara’da 1 Mayıs ve 6 Mayıs çağrıları sürüyor

DGB okullarda ve il genelinde seslenme çalışmalarını sürdürüyor. 1 Mayıs’a günler kala “Krizin faturasına, emperyalist savaşa ve faşist baskılara karşı 1 Mayıs’a” şiarlı afiş ve sticklerlar Kızılay, Kolej, 100. Yıl ve Tuzluçayır’da yapıldı. Aynı zamanda stickerlar ile çalışma Ankara üniversitesi Cebeci kampüsüne taşındı.

6 Mayıs çalışması kapsamında ise “50 yılın çağrısı; Düzene karşı devrim!” şiarlı afiş ve sticker çalışmaları yapıldı.

Kızıl Bayrak / Ankara