Ankara Devrimci Liseliler Birliği ve Ekim Gençliği’nden coşkulu piknik!

Devrimci Liseliler Birliği ve Ekim Gençliği Ankara'da 1 Mayıs hazırlıkları kapsamında 1 Mayıs pikniği gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 23 Nisan 2014
  • 18:56

1 Mayıs yaklaşırken çalışmalarını yoğunlaştıran Ankara Devrimci Liseliler Birliği ile Ekim Gençliği 1 Mayıs pikniğinde buluştu.

Sabah piknik alanında kahvaltı ve öğle yemeği kolektif bir emekle hep birlikte hazırlandı.

Kolektif bir şekilde hazırlanıp yenen kahvaltının ardından ardından futbol, voleybol, mendil kapmaca gibi sportif faaliyetler gerçekleştirildi.

 

Gençliğin kurtuluşu için örgütlü mücadeleyi yükseltelim

Ardından gençliğin sorunları ve 1 Mayıs üzerine bir söyleşi gerçekleştirildi. Haziran Direnişi’yle gençliğin sokaklara çıktığı, Berkin Elvan’ın hayatını kaybetmesinin ardından gençliğin boykotlarla, eylemlerle daha farklı bir dinamik kazandığı vurgulandı. Gençliğin yaşadığı sorunların AKP’nin 11 yıllık iktidarıyla sınırlı olmadığı, bu sorunların temelinde sistemin varolduğu ve sorunların çözümünün düzene karşı mücadele etmek, örgütlenmek ve düzeni yıkmak gerektiği belirtildi. Gençliğin bireysellik, gericilik ve geleceksizlik gibi sorunlarıyla karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Özgürlüğün toplumun belli bir kesimi için söz konusu olduğu ifade edilirken, eğitimin niteliksiz, eşitsiz ve paralı olduğu vurgulandı. Düzeni değiştirmenin insanların bilincinin değiştirilebilmesiyle bunun da özneleşmekle ve örgütlenerek olabileceği dile getirildi.

Söz alan bir meslek liseli ise meslek liselerinde yaşanan sorunlara değindi. Sınıf çelişkisini daha lisede yaşamaya başladığını ifade eden liseli, meslek liselerinde "eğitim" adı altında liselilerin ucuz hatta bedave işgücü olarak kullanıldığını dile getirdi.

 

İsyan ruhuyla 1 Mayıs’ta Kızılay’a!

Haziran Direnişi’nin en önemli derslerden birinin, en küçük bir hakkın bile elde edilebilmesi için sokaklar çıkarak mücadele edilmesi gerektiğini gösterdiğini, kürtaj yasağı, 4+4+4 ile amaçlananın ise çocuk işçilik ve ucuz iş gücü piyasası yaratmak olduğu vurgulandı. Sistemin ne kadar barbar ve saldırgan olduğu Ethem’in Ankara’nın orta yerinde katledilimesinden de görülebileceği vurgulanarak, Haziran’la açığa çıkan isyan ruhunun 1 Mayıs’ta Kızılay’da kendini gösterilmesi gerektiği belirtildi.

Söyleşinin ardından DLB’liler Yüksel Caddesi’ne asmak için “1 Mayıs’a, Kızılay’a, DLB saflarına!” şiarlı bir pankart hazırladı. Çekilen halayların ve bilgi yarışmasının ardından piknik sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / Ankara