Uluslararası Otomotiv İşçileri Konferansı devam ediyor

Uluslararası Otomotiv İşçileri Konferansı’nın 2. gününde fabrika forumları gerçekleştirildi. Renault-Daimler-Nissan forumuna katılan MİB temsilcisi, Türkiye’deki metal fırtına deneyimini aktarırken MİB ile başta İran olmak üzere Türkiye’ye yakın ülkelerdeki katılımcıların ilişkilerinin geliştirilmesi yönünde adımlar atılmasına karar verildi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 16 Ekim 2015
  • 20:25

Almanya'nın Sinderfinger kentinde toplanan Uluslararası Otomotiv İşçileri Konferansı 19 ülkeden yüzlerce kişinin katılımıyla devam ediyor. Konferansa'ta önceki gün başlayan fabrika forumları, ikinci günde çalışmalarını tamamladı. Delegeler toplantısı çalışma ilkeleri üzerinde tartışmalara başlarken öte yandan çeşitli konu başlıkları üzerinden forumlar yapıldı.

Fabrika forumları kapsamında, GM-Opel-PSA/Renault-Daimler-Nissan/WW-Seat-Audi-Skoda-Porsche-MAN/BMW/Bosch/Ford fabrikalarını kapsayan toplam 6 ayrı forum toplandı. Çeşitli ülkelerde aynı fabrikalardan gelen temsilcilerin katıldığı forumlarda, fabrikalardaki ortak sorunlar tartışılırken birlikte yapılabilecek çalışmalarla ilgili sonuçlar çıkarıldı. Dayanışmayı kurumsallaştırmak amacıyla birer çalışma grubu oluşturuldu.

MİB temsilcisi Renault-Daimler-Nissan forumuna katılarak hem metal fırtınası hem de diğer sorunlar hakkında fikirlerini ortaya koydu. Ayrıca seçilen üç kişilik uluslararası çalışma grubuna seçildi.

Forumda direnen Gürmak ve Kocaer işçileri de selamlandı.

Metal fırtınayı ele alan bir forumda  ise konuşmacı olarak MİB temsilcisi yer aldı. Forumda Greif ve metal fırtınası ile ilgili iki kısa film gösterildikten sonra MİB temsilcisi bir sunum yaptı. Sunumda çeşitli yönleriyle metal fırtınanın doğuşunu oluşturan koşullar, yaşanan süreç ve sonuçları anlatıldı.

eşitli ülkelerden gelen katılımcılar soruları ile birlikte canlı tartışma ve konuşmaların yapıldığı forum beğeniyle karşılandı.

Forumda MİB ile özellikle yakın çevredeki ülkelerden katılımcılar arasında ilişkilerin geliştirilmesi yönünde adımlar atılmasına karar verildi. Beraberinde de İran ve Türkiye'deki katılımcılar arasında bir ortak çalışma grubu oluşturuldu.