Rusya: Sabır tükendi

Rusya Dışişleri Bakanlığı AKP iktidarını İdlib konusunda provakatif açıklamalar yapmakla suçlayarak bundan vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov ise "Burada da sabır tükendi" diyerek "Suriye ordusu kendi topraklarının her bir karışını geri alma kararı verdi. Altını çizerek söylüyorum, kendi egemen topraklarını" sözleri ile AKP iktidarının savaşı derinleştiren politikalarına karşı Rusya'nın tutumunu dile getirdi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 14 Şubat 2020
  • 16:34

AKP iktidarı İdlib’de batılı emperyalistlerin de desteği ile savaş kundakçılığına devam ederken, beslediği çeteleri korumak ve rejim güçlerinin İdlib’deki ilerleyişini engellemek için bölgedeki savaşı körükleyen Erdoğan yönetimine yönelik Rusya’dan sert açıklamalar geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı AKP iktidarını İdlib konusunda provakatif açıklamalar yapmakla suçlayarak bundan vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov ise “Burada da sabır tükendi” diyerek “Suriye ordusu kendi topraklarının her bir karışını geri alma kararı verdi. Altını çizerek söylüyorum, kendi egemen topraklarını” sözleri ile AKP iktidarının savaşı derinleştiren politikalarına karşı Rusya’nın tutumunu dile getirdi.

Aleksey Yerhov ABD ve Erdoğan yönetiminin desteklediği cihatçı çetelerin rejim güçlerine birçok kez saldırı gerçekleştirdiğini, AKP iktidarının bu konuda üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmediğini dillendirildi. Yerhov rejim güçlerinin İdlib’de ilerlemeye devam ettiğini belirterek şunları söyledi: “Son günlerde de stratejik öneme sahip M5 karayolunu kurtardılar, artık kimse taarruza geçmiş olan Suriye ordusunu geri çeviremez. Bu şartlarda Türkiye’nin gözlem noktaları ne yapıyor ya da ne yapacak? Soçi’de Türkiye’nin varlığı konusunda anlaştığımızda, bu noktaların anlaşmada belirtilen ateşkesi ve anlaşmanın yerine getirilmesini gözlemleyeceği kastedilmişti. Ama anlaşma yerine getirilmedi, çatışmalar sürüyor ve şöyle bir soru ortaya çıkıyor: Bu noktalardan ne için gözlem yapılmaktadır? Bu tesislerin işlevi ne?”

Aleksey Yerhov İdlib’de yaşanan gelişmeler üzerinden yaptığı açıklamaların sonunda Türk sermaye devleti ile ikili ilişkilerde zor bir dönemden geçildiğini vurgulayarak bu konuda iyi niyet temennilerinde bulundu.

Suriye devlet televizyonu İsrail füze saldırılarının engellendiğini duyurdu

AKP iktidarı batılı emperyalistlerin desteği ile İdlib’deki savaşı derinleştirmeye çalışırken, İsrail de Suriye’yi hedef alan saldırılarını yoğunlaştırmaya başladı.

İsrail’in son olarak 13 Şubat gecesi saat 23.45 sularında işgal altındaki Golan tepelerinden Suriye topraklarını hedef alan füze saldırısı gerçekleştirildiğini bildiren Suriye Devlet Televizyonu (SANA), saldırıların Suriye hava savunma sistemi tarafından engellendiğini duyurdu. Füzelerin hedefine ulaşmadan düşürüldüğü bildirildi.

İsrail geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği bir hava saldırısında 172 kişiyi taşıyan bir yolcu uçağını kendisine kalkan olarak kullanmıştı.