Partizan: Devrimcilik suç değildir!

Partizan, ALman devletinin Dr. Banu Büyükavcı, Sami Solmaz ve Dr. Sinan Aydın’ı tekrar tutuklamasına ilişkin açıklama yaptı.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 27 Haziran 2019
  • 17:44

Alman devletinin Dr. Banu Büyükavcı, Sami Solmaz ve Dr. Sinan Aydın’ı tekrar tutuklamasına karşı bir açıklama yayımlayan Partizan, “Devrimcilik suç değildir!” dedi. Tutuklama terörüne karşı tüm Türkiyeli göçmen örgütleri, Avrupa’nın ve özelde Almanya’nın devrimci, sosyalist, komünist, anti-faşist ve demokrasi savunucusu güçlerini kararlı bir tutum almaya çağıran Partizan’ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Nisan 2015’de Alman devleti, Türkiye Devletinin raporlarına dayanarak politik ilticacı statüsü olan 10 devrimci ve komünisti ‘terörizm faaliyetleri’ yürüttüğü gerekçesiyle operasyon yaparak tutukladı. Avrupa’da açık politik kimlikleri ile bulunan devrimcilere yönelik bu saldırı hiç kuşkusuz Faşist Türk devleti ile Alman devletinin kirli ekonomik-politik pazarlıklarının bir sonucudur. Bu saldırı aynı zamanda devrim ve komünizm fikrine yönelikte ideolojik bir saldırı olarak tarih sayfalarına kaydedilmiştir.”

“Alman federal mahkemesi yargılamaya, 4 yılı geçen bir süre olmasına rağmen devam etmektedir. Mahkeme süresi boyunca ‘terörizm faaliyetine’ dair ciddi hiçbir kanıt sunulamadığı gibi, yürütülen faaliyetlerin ‘terörizm’ değil devrimci faaliyetler olduğu kanıtlanmıştır” denilen açıklamada bilirkişi raporlarının da bu durumu desteklediği, asıl amacın işçi sınıfı ve halkın çıkarına yürütülen faaliyetlerin “terör kapsamına” sokulmak istendiğine vurgu yapıldı.

Açıklamada “Şubat 2018’de bırakmak zorunda kaldıkları Dr. Banu Büyükavcı, Sami Solmaz ve Dr. Sinan Aydın 25 Haziran 2019’da savcılığın talebi, mahkeme heyetinin onayıyla yeniden tutuklanmıştır. (...) Yeni bir saldırı hamlesi gerçekleştirerek Nisan 2015’te olduğu gibi şimdi de devrimciliğin yeniden tutuklama gerekçesi yapılmıştır” denilerek bu durumun hukuki ciddiyetten yoksun olduğuna ve Türk devleti ile olan ilişkileri pekiştirme amacı taşıdığına vurgu yapıldı.

Mahkemenin konuya dair ilk basın açıklamasında “faaliyetlerine devam ettikleri, kuralları tanımadıkları” gibi gerekçeler ortaya atarak devrimcilerin tutukladığı ve amacın devrimci faaliyet olduğu vurgulanan açıklamanın devamında “Elbette devrimciler, komünistler tutuklama saldırısı karşısında dün olduğu gibi bugün de yılmayacak, geri durmayacaktır. Mahkemelerde yargılanan değil yargılayan olmaya devam edeceklerdir” denildi.

Kızıl Bayrak / Almanya