Paris'te politik tutsaklarla dayanışma eylemi

Paris'te Dimitris Kufodinas, Pablo Hasel, George İbrahim Abdallah şahsında tüm politik tutsaklarla dayanışma eylemi düzenlendi.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 15 Mart 2021
  • 18:00

Paris’te “George İbrahim Abdallah için Özgürlük Komitesi” tarafından devrimci politik tutsaklar için 14 Mart Pazar günü Menilmontant Meydanı’nda özgürlük ve dayanışma mitingi yapıldı.

Dimitris Kufodinas, Pablo Hasel ve George İbrahim Abdallah şahsında dünyanın dört bir yanında hukuksuzca hapishanelerde tutulan devrimci tutsakların serbest bırakılmasının talep edildiği eylem saat 15.30’da Enternasyonal marşının okunmasıyla başladı. Komitenin açıklamasıyla devam eden etkinlikte Dimitris Kufodinas ve 17 Kasım Devrimci Örgütü’nün 70’li yıllarda doğuşu ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Kufodinas’ın 2002 yılından beri ömür boyu hapis cezası çektiği belirtilerek, hapishane koşullarının iyileştirilmesi için girdiği açlık grevi ile sağlığı ve durumu hakkında bilgiler paylaşıldı.

Aynı zamanda, İspanya’da komünist, anti-faşist, anti-royalist bir rapçinin şarkılarıyla İspanya’da politik tutsaklarla dayanışma içinde bulunduğu için Franco’nun mirasçıları ve monarşi tarafından baskı gördüğü ve Pablo Hasel’in 9 ay hapis cezasına çarptırıldığı açıklandı.

FHKC’den (Filistin Halk Kurtuluş Cephesi) Lübnan asıllı tutsak George İbrahim Abdallah ise 1984 yılından bu yana Fransız zindanlarında tutuluyor. Fransa yasalarına göre tutukluluğunun 14. yılında, yani 1999 senesinde serbest bırakılması gerekirken, emperyalist Fransa devleti kendi hukukunu çiğneyerek George Abdallah’ı hukuksuzca hapishanede tutmaya devam ediyor.

Etkinlikte devrimcilerin hapishanelerde karşı karşıya kaldıkları hukuksuzluklar ve kötü yaşam koşulları da aktarıldı. Yunanistan, İtalya, Şili, İspanya ve Türkiye’den çeşitli sol parti ve devrimci örgütler hapishanelerde yaşanan haksız tutuklamalar ve hapishane koşulları üzerine bilgiler paylaştı. Türkiye’den Grup Yorum üyelerinin Mustafa Koçak, Helin Bölek ve İbrahim Gökçek’in ölüm orucu direnişi ve ölümsüzlükleri üzerine bilgilendirme yapıldı.

Eylem boyunca “Emperyalizm yenilecek!”, “Filistin kazanacak! Filistin Yaşayacak!”, “Kahrolsun siyonizm!”, “Kahrolsun emperyalizm!”, “George Abdallah’a özgürlük!”, “Koufontinas’a özgürlük!”, “Pablo Hasel’e özgürlük!”, “Devrimci tutsaklara özgürlük!”, “Yaşasın halkların enternasyonal dayanışması!” sloganları haykırıldı.

Kızıl Bayrak / Paris