Los Angeles’ta öğretmenler greve hazırlanıyor

Los Angeles bölgesinde bütçe kesintisine ve düşük ücretlere karşı eğitimciler greve hazırlanıyor.

  • Haber
  • |
  • Dünya
  • |
  • 08 Ocak 2019
  • 19:49

ABD’nin Kaliforniya eyaletine bağlı Los Angeles’taki okullarda yapılan bütçe kesintileri nedeniyle oluşan sorunlara karşı ve daha iyi bir ücret talebiyle eğitimciler greve hazırlanıyor.

Los Angeles Birleşik Okul Bölgesi’nde bulunan charter okullarında 20 aydır süren görüşmelerde bir sonuç alınamaması üzerine 30 binden fazla öğretmen yaptıkları oylamada yüzde 98 oranla 10 Ocak’ta greve çıkma kararı aldı.

Buna karşın dün devam eden görüşmelerden yine bir sonuç çıkmazken, yarın da bir görüşme gerçekleştirileceği belirtildi.

Okul bölgesi yönetimi, grev başvurusunda eksiklik olduğunu belirterek grevin 14 Ocak’tan önce yapılamayacağını söylese de sendika başvurunun gerekli şekilde yapıldığını belirterek 10 Ocak’ta greve çıkmayı planladıklarını vurguladı.

Eğitim emekçileri maaşlarının arttırılmasının yanı sıra bütçe kesintileri nedeniyle okullarda yaşanan diğer sorunlara da işaret ederek bu sorunların çözümü için de greve çıkacaklarını belirtiyorlar.

Sınıfların çok kalabalık olduğunu belirten öğretmenler sınıf sayısının arttırılarak, sınıflardaki öğrenci sayısının düşürülmesini talep ediyor. Danışmanlar ve kütüphaneciler gibi ek destek personeli alınması da öğretmenlerin talepleri arasında yer alıyor. Öğrencilere gerekli desteği verecek yeterli danışman, psikolog ve kütüphaneci bulunmadığını belirten öğretmenler ayrıca okulların yüzde 80’inde tam zamanlı hemşire olmadığını da belirtiyorlar.

Bölge yönetimi ise tüm talepleri karşılayacak bütçeleri olmadığını ve grevin bu durumu daha da kötüye götüreceğini savunuyor.

Sınıf mevcudunun orta okullarda 45 öğrenciyi geçtiği, ilköğretim sınıflarında 35 öğrenci bulunduğu belirtiliyor.

Genellikle yoksul mahallelerden gelen 480 bin dolayında öğrencinin bulunduğu charter okullarında yaşanan bu sıkıntılara veliler de tepki göstererek öğretmenlerin yanında yer alıyorlar.